Henning Hyllested langer ud efter Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti
Henning Hyllested langer ud efter Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti Foto: Sara Gangsted

Det er hykleri, når forligspartierne bag postloven går hårdt til transportminister Ole Birk Olesen og påstår, at de ikke har været vidende om, hvor alvorlig situationen i PostNord har været.

Således skriver Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested på en blog på TV 2, efter Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har langet hårdt ud efter transportminister Ole Birk Olesen (LA) og kritiseret ham for at tilbageholde oplysninger om, at PostNord mangler 2,7 mia. kroner.

Regering i 100 dage

Enhedslisten er i modsætning til Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ikke med i postloven fra maj måned sidste år.

»Jeg mangler jeg lidt, at man diskuterer substansen. For situationen i PostNord har været kendt længe. Ingen har været i tvivl om, at det tidligere Post Danmark har været nødlidende og havde et kæmpe underskud,« uddyber Henning Hyllested til BT Debat og fortsætter:

»Vi sagde selv i efteråret, at der ikke var nogen anden vej udenom end at yde en form for statstilskud til foretagendet. Det, synes jeg, forligspartierne »glemmer« at tage med. De har vidst, at det har set katastrofalt ud. Og så er det mindre vigtigt, om man har fået de eksakte tal eller ej.«

VLAK-regeringens første 100 dage i tal

Men man kan vel ikke negligere det, hvis Ole Birk Olesen har talt usandt?

»Nej nej, og det må de tage med ministeren. Og jeg skal ikke stå i vejen for en ministerstorm, hvis det er det, de lægger op til. Bestemt ikke.«

»Men jeg savner deres bud på, hvad de derudover vil gøre. Vil de gå med på PostNords krav om, at den svenske og danske stat skal øge tilskud? De smyger sig uden om substansen, for de har kendt til forholdene i lang tid. Vi var ikke med i den aftale, der blev indgået sidste år. For vi mener ikke, man slipper for at give statstilskud. Jeg er sikker på, DF ikke vil. Men hvad vil de så? Det hjælper i hvert fald ikke PostNord, at man afskaffer en minister,« siger Henning Hyllested.

SMS

Hitter på Facebook