Et møde mellem en Bandidos-rocker og Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen kan meget vel plette politikerens ry, vurderer to brandingeksperter.

Sagen som risikerer at plette Henrik Sass Larsens ry handler om bestikkelse, bedrageri og mulige kontakter mellem politikere og kriminelle i hans hjemby, Køge.


 
Et fotografi bragt i B.T. torsdag dokumenterer mindst ét billede, hvor socialdemokraternes finansordfører sammen med den bedragerig-sigtede lokalformand Tommy Kamp (S) holder møde med Bandidos-rockeren Torben Ohlsen Jensen.

Ifølge Bandidos-rockeren handlede mødet om forældremyndigheden over hans otte-årige søn.

LÆS MERE

Men koblingen mellem ulovligheder og Sass Larsen risikerer at blive hængende i den almindelige vælgers øjne, fortæller Bo Bredsgaard Lund, som er gæsteforelæser i politisk branding fra Copenhagen Business School.

- Det er en ekstrem uheldig situation, fordi Sass Larsen kan blive kædet sammen med bestikkelsessager - især hvis folk tror, at han hjælper rockeren med forældremyndigheden. Det er jo ikke noget, som man ønsker af en eventuel kommende finansminister, siger han.

HVAD SYNES DU OM AT HENRIK SASS LARSEN HOLDER MØDER MED ROCKER OM EN FORÆLDREMYNDIGHEDSSAG? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

- Det afgørende er, at Sass Larsen tilsyneladende sidder frivilligt sammen med en rocker. Han skulle have afvist overhovedet at mødes med rockeren og samtidig lukke ned for sagen hurtigst muligt, siger Bo Bredsgaard Lund.

Det skader jo en politikers omdømme at pleje netværk med det kriminelle miljø - herunder selvfølgelig også rockere, forklarer Bo Bredsgaard Lund.

LÆS OGSÅ

Når sagen risikerer at hænge ved, skyldes det, at vi som vælgere arbejder med mentale genveje for at forstå politik, fortæller Sigge Winther Nielsen, der forsker i politisk marketing ved Københavns Universitet.

- Folk har let ved at huske en sag, hvis sagen er oppe i medierne, og derfor bliver sådan en sag farlig, desto tættere den er et valg, siger han.

Vælgerne har nemlig meget let ved at huske visse historier, forklarer Sigge Winther Nielsen.

- Nogle sager kan meget let klæbe til politikere, fordi de er nemmere at forstå. Det kræver dog, at de hører det mange gange, ellers glemmer folk sagerne igen efter et par måneder, siger han.

Hvad synes du om at Henrik Sass Larsen holder møder med toprocker om en forældremyndighedssag?

Deltag i debatten under artiklen.

De bedste indlæg bliver bragt i B.T. i morgen