Martin Henriksens line er brændt ud i Dansk Folkepartis sekretariat på Christiansborg.

Efter et interview med TV 2 Øst, hvor han endnu en gang går i rette med Pia Kjærsgaard, er han blevet fyret fra sin stilling som organisationskonsulent i Dansk Folkeparti.

Det erfarer B.T. fra flere kilder i Dansk Folkeparti.

I eftermiddags fik de ansatte i Dansk Folkeparti en mail om, at Martin Henriksen stopper i Dansk Folkepartis sekretariat 5. november, men at han fortsætter som hovedbestyrelsesmedlem og desuden fortsætter sin kommunalvalgkamp.

DF-hardlineren Martin Henriksen er altså ikke smidt ud af DF, men 'blot' fyret fra sin lønnede stilling i partiet.

Årsagen er, at han i et interview med TV 2 Øst i fredags kom med en udtalelse, hvor han igen kradsede i lakken i forhold til konflikten med Pia Kjærsgaard.

»Jeg har bemærket, at Pia ikke har været helt tilfreds. Men jeg er ikke i politik for at gøre den ene eller anden tilfreds. Jeg er i politik for at gøre en forskel,« sagde han til TV 2 Øst.

Ifølge B.T.s kilder har flere stærke kræfter i partiets bagland været oprevet efter Martin Henriksens udtalelser hen over weekenden. Ikke mindst fordi hans hammer mod Pia Kjærsgaard og partiets udlændingelinje blev det helt store drama op til DFs årsmøde i september.

Martin Henriksen (DF) ved færgelejet i Kalvehave på Sydsjælland, inden han skal besøge øen Lindholm fredag 7. december 2018. Regeringen og Dansk Folkeparti har præsenteret en aftale om at flytte udviste kriminelle fra Kærshovedgård til øen Lindholm ved Stege.
Martin Henriksen (DF) ved færgelejet i Kalvehave på Sydsjælland, inden han skal besøge øen Lindholm fredag 7. december 2018. Regeringen og Dansk Folkeparti har præsenteret en aftale om at flytte udviste kriminelle fra Kærshovedgård til øen Lindholm ved Stege. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Martin Henriksen og Pia Kjærsgaard, men ingen af dem er vendt tilbage.

Dansk Folkepartis partisekretær, Steen Thomsen, har ingen kommentarer, fortæller han til B.T. og henviser til, at der tale om en personalesag.

På DFs konfliktfyldte landsmøde i september sagde Kristian Thulesen Dahl, at der nu blev trukket en streg i sandet i forhold til offentlige skænderier og beskyldninger i pressen.

Efterfølgende sagde Pia Kjærsgaard, at hun forventede, at Thulesen Dahl slog hårdt ned på Martin Henriksen, hvis han igen lagde sig ud med hendes udlændingelinje.

»Herfra har Kristian Thulesen Dahl lovet, at hvis man fremover kommer ud med et budskab, som bare skaber spektakel – ja, så falder hammeren. Og det forventer jeg også,« sagde hun i sin tale på årsmødet.

Halvanden måned senere fik Pia Kjærsgaard så sin vilje.

Martin Henriksen opnåede ikke genvalg i 2019, men blev i stedet ansat som organisationskonsulent i partiet.

Han blev valgt til DFs hovedbestyrelse i september og stiller lige nu op ved kommunalvalget i Stevns Kommune.

Andre læser også