Et selfie er blevet allemandseje og når politikerne også gør det i stor stil, så er det fordi de gerne vil dele deres højdepunkter på blandt andet Facebok. Sådan lyder forklaringen fra ekspert i sociale medier.

Næsten alle med en smartphone laver selfies. Politikerne, Hollywoodstjernerne, dig og mig gør det. Senest blev der taget stakkevis af selfies ved den kongelige selskabsaften, hvor dronning Margrethe var vært.

Socialmedie-rådgiver David Ledstrup forklarer, at politikerne gør det, fordi de ligesom alle andre vil markere deres succeser på de sociale medier. Men der er også en sidegevinst.



- Det skal være usagt om, alle politikerne har en strategi med det, men effekten af at tage disse selfies og lægge dem på Facebook er, at de unge vælgere tænker, at politikerne er ligesom de menige borgere og forstår dem og ikke bare sidder på en piedestal, siger David Ledstrup.

Han understreger også, at der er tale om en modedille, som alle kan være med på.

- Vi slipper nok ikke af med selfies lige med det samme, siger David Ledstrup.

Selfie tog særligt fart blandt politikerne Danmark, da statsminister Helle Thorning-Schmidt tog et af sig selv sammen med USAs præsident Barack Obama og Storbritanniens premierminister David Cameron til Nelson Mandelas mindehøjtidelighed.



Selve billedet, som Helle Thorning-Schmidt tog, er dog aldrig blevet lagt op på en offentligt tilgængelig side. Derimod gik billedet af Thorning med de to vigtige mænd verden rundt.

Dog er det mest kendte selfie, det som blev taget til årets Oscar-uddeling, hvor værten Ellen DeGeneres fik samlet en række af Hollywoods største skuespillere til et billede, som senere fik det sociale medie Twitters servere til at gå ned.