Formanden for Kristendemokraterne, Per Ørum Jørgensen, har valgt at forlade partiet med øjeblikkelig virkning, efter partiet på et møde tirsdag aften besluttede ikke at genopstille ham som formandskandidat.

På et møde i Kristendemokraternes vestjyske storkreds tirsdag aften blev det drøftet, om man ville genindstille formand Per Ørum Jørgensen som formandskandidat til landsmødet i oktober. Det ønskede flertallet ikke, og Per Ørum Jørgensen har nu taget den ultimative konsekvens og forladt partiet.

- Min nøgtern analyse er, at med den nuværende situation i Kristendemokraterne tror jeg ikke, at tiden er inde til store, personlige opgør eller formandsvalg for den sags skyld, og derfor har jeg af hensyn til partiet valgt at trække mig som formand og forlade Kristendemokraterne i dag, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Han understreger, at han har været glad for sin tid i partiet.

- Her synes jeg, at jeg har haft mine bedste politiske år, og jeg er meget stolt over det, der er blevet gennemført i kraft af mit medlemskab de sidste par år, fortæller han og fortsætter:

- Det er selvfølgelig ærgerligt og bittert, men for mig er der ingen enkeltpersoner, der er vigtigere end partiet. Og jeg tror, at alle kan se, at det ville være gift for Kristendemokraterne, hvis man skulle ud i store, personlige opgør nu.

Indtil partiets landsmøde 27. oktober overtager politisk næstformand Egon Jakobsen formandsposten.

- Jeg synes, det er rigtig trist, at Per har taget den beslutning, for han har mange gode sider. Han er en dygtig politiker og en dygtig forhandler. Han er skarp i replikken og god til at kommunikere aktuel politik. Så jeg synes, det er ærgerligt, at han har valgt at forlade os, fortæller Egon Jakobsen.

På trods af de rosende ord påpeger han samtidig, at tingene aldrig er sort/hvide.

- Én ting er, at Per har alle de gode sider, men ledelse af et parti handler jo også om kommunikation. Og den interne kommunikation har måske været lidt tynd og ustabil en gang i mellem, og det kan jo opfattes som et problem, fortæller Egon Jakobsen.

Per Ørum Jørgensen har været medlem af Kristendemokraterne siden juni 2010 og formand siden oktober 2011.