Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnock, er blevet presset af det danske skattevæsen forud for deres beslutning om at indlevere Kinnocks selvangivelse i dag.

I begyndelsen af denne uge modtog Stephen Kinnock et brev fra skattevæsenet i København. Her beder Skat om Kinnocks lønforhold for de sidste tre år .

Henvendelsen fra skattevæsenet sker efter, at B.T. sidste onsdag afslørede, at Stephen Kinnock ikke betaler skat i Danmark, hvor flere skatteeksperter ellers har vurderet, at han er skattepligtig.

Helle Thorning-Schmidt bekræfter selv overfor B.T., at Stephen Kinnock har modtaget en henvendelse fra Skat.

- Skat for spurgt om forholdende for de sidste tre år. Og det er også hvad man kan forvente, når der har været så meget omtale af det. Det har jeg det helt fint med, siger socialdemokraternes formand.

Thorning har den sidste uge hævdet, at hendes mand ikke skal betale skat i Danmark, da han arbejder i Schweiz. Hun siger i dag til Berlingske Tidende, at der er en gråzone, som hun og hendes familie ikke vil i nærheden af. Derfor har der nu besluttet at indlevere selvangivelse for Kinnock i dag, 1. juli.

Thorning siger også, at hun vil rette henvendelse til Skatterådet med det formål at få bekræftet, at hendes udlægning af sagen er korrekt. I modsat fald mener hun, at der er en ændret retstilstand.

Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger havde Thorning-Kinnock onsdag endnu ikke rettet henvendelse til Skat.