'Konklusionen er, at man skal lytte til sin kone,' skriver Bertel Haarder i sit undskyldningsbrev til DR's journalist.

Ministeren råbte gloser som 'pis mig i øret', 'dumme svin' og 'røvhul', men forklarer sig med, at han blev hevet væk fra sin risengrød og julekoncert med konen.

- Min stress-situation opstod, fordi jeg skulle i Domkirken med min kone, og fordi du ikke som aftalt kom ud til min bopæl. Du opfordrede mig indtrængende til at forlade aftensmaden (min livret risengrød) for at suse ind til DR, hvor vi så lige akkurat ville have 10 minutter, så jeg kunne nå Juleoratoriet med min kone kl. 19.30, før dørene blev lukket. Det bragte mig op i det røde felt, at du ikke respekterede den aftalte tid, skriver Bertel Haarder i sit undskyldende brev til DR's journalist Kristian Sloth.

Aner intet om arbejdsgruppe
I interviewet spørger journalisten om, hvorfor Haarder ikke venter på en arbejdsgruppes anbefalinger, der er nedsat under Sundhedsstyrelsen, istedet for at gå ud og lave ændringer nu. Ministeren ved angiveligt ikke, at der allerede er en arbejdsgruppe, og føler sig derfor dårligt informeret. Det går ud over journalisten, som dog har adviceret Haarders presserådgiver.

- Du blev ved at spørge om et udvalg, jeg ikke kendte til – heller ikke min presserådgiver – og så blev jeg stresset, fordi tiden gik, og jeg fik svært med at nå koncerten, hvor min kone ventede og dørene var ved at blive lukket. Derfor afbrød jeg interviewet efter et venligt forsøg på at forklare, at jeg let kunne have svaret, hvis jeg havde haft mulighed for at spørge i ministeriet, skriver Haarder.

Lyt til konen
Og forklarer endvidere, at han når det røde felt fordi han føler, at han bliver udspurgt.

- Konklusionen er, at man skal lytte til sin kone. Hun sagde, at jeg skulle sige nej til at hjælpe dig ved at tage ud til DR. Så kunne hun og jeg have spist risengrød i fred og cyklet til koncerten sammen. Hun siger også, at jeg ikke må lade journalister hidse mig op, uanset hvad de spørger om!

Se interviewet hvor Bertel Haarder går amok herunder. Ministeren går amok cirka otte minutter inde i interviewet.


Hvad synes du om Bertel Haarders undskyldning? Er den god nok?