Det kan måske undre mange, hvorfor det er væsentligt for Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag, om Stephen Kinnock er bi- eller homoseksuel, eller om han ikke er

Det handler om hvilket land, Stephen Kinnock har sine primære 'livsinteresser' i. Det vil sige hans arbejde, venner, bopæl, ægteskab og så videre. I Stephen Kinnocks tilfælde er det ikke så ligetil at gøre op.

Hvis det er korrekt, at Frode Holm i 2010, som det fremgår af et referat hos Skat, har oplyst at Stephen Kinnock var biseksuel/homoseksuel, så kan det have stor betydning for den måde Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock lever sammen på.

- Hvis der skal træffes en beslutning om, hvilket land du er skattepligtig i, så ser man på, hvor man har sine livsinteresser og sit daglige liv henne, forklarer partner og advokat i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, Torben Bagge, som er ekspert i skattejura. Partneren Tommy V. Christiansen er aktiv Venstre-mand.

- Hvis Stephen Kinnock nu levede i et andet fast forhold et andet sted i verden, om det så var med en mand eller en kvinde, så ville det trække væk fra Danmark og det ville tale for, at han ikke skulle være skattepligtig i Danmark, siger Torben Bagge.Frode Holms udtalelser om Stephen Kinnocks homoseksualitet er faldet inden Skat havde truffet afgørelse i skattesagen. Derfor ville de sandsynligvis have haft stor betydning for sagens udfald, hvis ikke Skat havde vurderet, at Kinnock opholdt sig for lidt i Danmark til at være skattepligtig her.

Skat traf sin afgørelse på baggrund af, at Stephen Kinnock opholdt sig mindre end 180 dage om året i Danmark. Derfor var han ikke skattepligtig herhjemme. Men den afgørelse var langt fra sikker i august 2010.På det tidspunkt talte meget for, at Kinnock var fuldt skattepligtig. Han opholdt sig meget i Danmark, hans kone og børn bor her, og han havde endda arbejdet her fra tid til anden. Derfor kunne spørgsmålet "bøsse eller ikke bøsse?" havde betydet mange penge for statsministerparret.

- Det kan betyde, at de ikke anses som samboende. Dermed vil Stephen Kinnocks livsinteresser i Danmark være mindre, alt andet lige, siger Inge Nilsson, statsautoriseret revisor ved firmaet Skatteinform, og fortsætter:

- Men der er dog mange andre ting, der spiller ind. Der er jo mange måder at leve sammen på. Det er meget svært at udtale sig om, når man ikke kender baggrunden.Der verserer i øjeblikket mange modstridende oplysninger i sagen. Statsministerparrets tidligere revisor Frode Holm har ifølge et notat fra 2010 i Skat tilkendegivet, at Stephen Kinnock er homoseksuel/biseksuel. Det dementeres i dag i Politiken af Helle Thorning-Schmidt. Frode Holm siger også, at han er blevet misforstået, men han er nu tilsyneladende gået under jorden for at slippe for pressens spørgsmål.

- Det er jo svært at sige, hvad der er rigtigt og forkert og hvem, der lyver og hvem, der ikke gør, siger Danmarks statsminister om sagen.