I onsdagens tv-duel mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Ramussen blev sommerens helt store sag i medierne end ikke nævnt med et ord. TV2's nyhedschef Jacob Nybroe fortæller nu, hvorfor skatte-sagen blev ignoreret, selv om der stadig er mange ubesvarede spørgsmål i sagen.

Helle Thorning-Schmidt trak i juli og august den ene spiseseddel efter den anden på grund af sin mands skattesag. Selv om hun påstod, at Stephen Kinnock ikke skulle betale skat i Danmark, men i Schweiz, blev hun så meget tvivl, at hun bad skat undersøge sagen.

B.T. kunne ligeledes sidst i juli afsløre, at hun gav usande oplysninger til Justitsministeriet om, hvor meget hendes mand er i Danmark. 

Thorning lovede, at hun ville lægge hele Skats afgørelse frem, men da Skat kom med en ni sider lang redegørelse i september, valgte hun alligevel udelukkende at offentliggøre to linjer, der slog fast, at Kinnock ikke er skattepligtig til Danmark.

Om parret har spekuleret i dage for at undgå, at han er over 180 dage i Danmark vides ikke, for resten af sagsfremstillingen har Thorning aldrig valgt at fremlægge. Derfor spøger sagen forsat.

TV2's nyhedschef Jacob Nybroe oplyser, at han i tilrettelæggelsen af duellen for en uge siden har været til et møde, hvor de talte om skatte-sagen, men den blev alligevel fravalgt. Han anerkender, at det stadig mangler at blive belyst, hvad der står i det ni sider lange brev fra Skat, men det har ikke vejet tungt nok til, at det skulle være en del af programmet. - Nu handlede duellen om Danmark visioner for fremtiden, og skattesagen er mere en personsag. Den er absolut en relevant sag, men den er jo allerede blevet så glimrende belyst i blandt andet B.,T., så vi synes ikke, at der var nogen grund til at bruge kostbar tid i duellen på den sag, siger Jacob Nybroe. Thorning fik I forbindelse med tv-debatten lov til at skyde på Løkke i sagen om overbetaling af privathospitalerne og mail-gate efter tv-værten Johannes Langkilde havde taget sagen op, men skatte-sagen blev aldrig et tema.

- Sagen om overbetaling er mere aktuel, og derfor valgte vi at tage den op. Sagen er også mere fremadskuende, mens skattesagen er blevet klarlagt i højere grad, siger Jacob Nybroe.