Hvis man kunne få det klassiske spil bilkort med partiledere i stedet for biler, hvilket kort ville så være det bedste at have på hånden her under valgkampen?

Det kan B.T. i dag give svaret på.

I samarbejde med YouGov har B.T. lavet et sæt politikerkort, hvor bilkortets legendariske kategorier som 'tophastighed', 'antal cylindre' og 'længst på literen' er udskiftet med kategorier, som enhver toppolitiker gerne vil score højt i – for eksempel 'visionær', 'tillidsvækkende' og 'veltalende'.

Et repræsentativt udsnit af vælgerne har uddelt point til partilederne på politikerkortene, og lad os bare trykke på speederen og udløse spændingen:

Socialdemokratiets partiformand, Mette Frederiksen, er politiker-kortspillets svar på den eftertragtede, turbo-ladede røde Ferrari i det originale spil bilkort.

På en skala fra 1 til 10 scorer hun højest i fire ud af seks kategorier og trumfer dermed de andre partiledere. Hun er et vinderkort i kategorierne 'tillidsvækkende', 'vedholdende', 'veltalende' og 'visionær'.

»Mette Frederiksen har meget dygtigt og målrettet flyttet sig over i den vejbane, hvor vælgerne er. På den måde kommer hun til at fremstå populær, og derfor scorer hun højt,« siger politisk kommentator Lars Trier Mogensen.

Kun i kategorierne 'snu' og 'charmerende' bliver Mette Frederiksen overhalet af andre partiledere.

Hvis man skal trumfe Mette Frederiksens politikerkort, skal man sidde med enten Lars Løkke Rasmussen, Kristian Thulesen eller Pernille Skipper på hånden.

Lars Løkke Rasmussen er nemlig det stærkeste politikerkort i kategorien 'snu', hvor også Kristian Thulesen Dahl har flere oktan end Mette Frederiksen.

»Lars Løkke Rasmussen har lige siden sin tid i Venstres Ungdom elsket det taktiske spil og rævekagerne. Og han er dygtig til det,« siger Lars Trier Mogensen.

»Han er en mester i at trække tiden. Han venter på, at de andre gør udfald, og han er et stærkt kort at sidde med i baghånd. Man skal ikke afskrive Løkke. Han vil kunne overleve et valgnederlag.«

Enhedslistens Pernille Skipper er det eneste kort, der i kategorien 'charmerende' kan vriste Mette Frederiksen-kortet ud af hånden på deltagerne i et spil politikerkort.

»Pernille Skipper har en umiddelbarhed og en ligefrem attitude, der gør, at hun trænger igennem, og folk lytter til hende,« siger Lars Trier Mogensen.

Politikerkortets svar på den østtyske Trabant er ifølge vælgernes dom Alternativets Uffe Elbæk.

Han er det ringeste kort at have på hånden i tre ud af seks kategorier og har med blot 3,7 point ud af 10 mulige sammen med Klaus Riskær Pedersen den laveste gennemsnitlige score på sit politikerkort.

»Trabant'en vandt på at kunne køre langt på literen, kan jeg huske! Elbæk må håbe på det samme. Han er nærmest blevet et enmandsparti, som er blevet fanget i en nedadgående spiral med dårlige sager og dårlige målinger,« siger Lars Trier Mogensen.

Klaus Riskær Pedersen scorer med 2,2 point ud af 10 mulige det laveste pointtal målt i én kategori. Det gør han i kategorien 'tillidsvækkende'.

Politikerkortene er fremstillet, før Rasmus Paludan og hans parti, Stram Kurs, blev opstillingsberettiget, og før Stig Grenov fra Kristendemokraterne blev sygemeldt.

Du kan se de øvrige partilederes politikerkort herunder.