Der skal arbejdes mere på at forbedre vuggestue- og børnehavebørnenes sprog, mener De Radikale, der vil bruge millioner på at sikre, at pædagogerne er klædt på til opgaven.

De Radikale vil have større fokus på, hvordan man udvikler de yngste børns sprog. Derfor skal alle vuggestuer og børnehaver i landet have en klar strategi for, hvordan de vil udvikle børnenes sprogfærdigheder, hvis det står til regeringspartiet. Det skriver Politiken.

Avisen har tidligere beskrevet, at 655 ud af de 5.000 børn, som skal starte i skole, har sprogvanskeligheder.

- Når du vækker en pædagog om natten og spørger, hvordan vedkommende arbejder med sprogudvikling, skal pædagogen kunne fortælle, hvilken strategi institutionen bruger, siger de radikales børne- og undervisningsordfører, Lotte Rod.De Radikale vil bruge 20 millioner kroner på at sende læringskonsulenter ud i vuggestuerne og børnehaverne. De skal observere, om personalet systematisk træner børnenes sprog.

Og det er nødvendigt at gøre en indsats på området, vurderer Ole Henrik Hansen, der forsker ved Institut for Uddannelse og Pædagogik på Aarhus Universitet.

- Nogle institutioner fungerer simpelthen så dårligt på det her punkt, at de burde lukkes og starte forfra. Der er ingen planlægning, siger han.

Han påpeger desuden, at politikerne bør se med kritiske briller på pædagoguddannelsen for at sikre, at pædagogerne klædes fagligt på til arbejdet med at udvikle børnenes sprog.

Det er formanden for pædagogernes fagforening, BUPLs Henning Pedersen, åben over for:

- Faglig sparring udefra er positivt. Selv om vi allerede arbejder med sproglig udvikling, kan vi bestemt blive bedre til at arbejde systematisk med det, siger han.Også de Radikales regeringspartnere i Socialdemokraterne Sog SF er ifølge Politiken positive over for det øgede fokus på sprog.