De konservatives formand har indstillet sig på, at det er slut for den borgerlige regering, siger flere politiske eksperter

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Vice- og justitsminister Lars Barfoed (K) har hejst det hvide flag og har indstillet sig på, at han efter et valg skal rykke ud af sit ministerkontor.
HVAD SYNES DU OM BARFOEDS UDMELDING? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Det står ifølge flere eksperter i politik klart efter, at han nu lægger op til et samarbejde med socialdemokraterne i et interview i dagens Politiken. Han fortæller derudover, at Dansk Folkeparti aldrig kan blive en del af en regering med de konservative og at han ikke kan se nogen grund til flere udlændingestramninger. LÆS OGSÅ: - Det er tydeligt, at han har opgivet. Når han siger sådan, er det fordi, han har indset, at han ikke vinder valget. Og så vil han gerne placere sig, så han stadig kan få gennemført mest mulig konservativ politik. Det er meget pessimistisk. Og en meget usædvanlig udmelding så kort tid inden et valg,« siger ekstern lektor i moderne politisk historie, Lars Hovbakke Sørensen fra Københavns Universitet, til B.T.

Han bliver bakket op af Rasmus Jönsson fra Københavns Universitet:

- Det er ikke ligefrem et vinderbudskab, når han lægger op til at ville samarbejde med den anden fløj efter et valg. Det giver det indtryk, at han ikke selv tror på, at VKO kan vinde. Derfor er det en meget mærkelig melding. Men jeg tror det er rigtigt set, at de konservative kan få fat i en masse vælgere inde på midten. Folk som synes udlændingereglerne er strammet for meget. Problemet er blot, at de konservative om 14 dage skifter kurs igen, mener Rasmus Jönsson.

Men man skal tage Lars Barfoeds udtalelser meget bogstaveligt, siger en central placeret kilde hos de konservative til B.T.

- Nar Lars Barfoed siger sådan, så er det fordi, at det er noget han virkelig mener, siger han.

LÆS OGSÅ:

De konservative har dog ikke opgivet, at de kan genvinde regeringsmagten, mener tidligere kommunikationsmedarbejder for flere ministre og nuværende direktør i Hansen PR, Lotte Hansen.

- Det handler mere om, at de nu vender tilbage til deres grundholdninger op til et valg. De vil gerne have fat i de borgerlige midtervælgere, der nu er hos Liberal Alliance og De Radikale. Og Socialdemokraterne - i modsætning til den nuværende regering - har alle dage lavet brede forlig. Dem vil Barfoed gerne være en del af, siger hun.

Læs interview med Lars Barfoed i B.T. søndag.
Hvad synes du om, at De Konservative vil samarbejde med S, hvis V og K taber valget?

Virker det som om, at K kaster håndklædet i ringen eller er det på tide at gøre op med blokpolitikken?Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. i morgen.