Det er op ad bakke for statsministeren i forhandlingerne med EUs præsident, Herman Van Rompuy, men der er fuld opbakning fra hjemmefronten - også fra oppositionen.

»Jeg kæmper stadig. Det er op ad bakke. Det har vi vidst hele tiden«.

Ordene kommer fra Helle Thorning-Schmidt (S) før fredagens forhandlinger med EU-præsident Herman van Rompuy. Ifølge statsministeren bliver det altså svært at få den milliardrabat med hjem fra EU-budgetforhandlingerne i Bruxelles, som regeringen har budgetteret med i skattereformen.

Men der er konservativ opbakning til, at statsministeren fortsætter forsøget.

- Vi synes, at regeringen skal stå fast på det, men regeringen har ikke gjort det lettere ved at være ultimativ. Det komplicerer altid et forhandlingsforløb. Men vi synes, at det vil være retfærdigt, hvis vi får den rabat, siger Det Konservative Folkepartis finansordfører, Mike Legarth.

I skattereformen, som regeringen, Venstre og Det Konservative Folkeparti er blevet enige om, er der budgetteret med, at Danmark får en milliard kroner i rabat om året på EU-regningen fra 2014 og frem.

Mike Legarth indrømmer, at det er vovet at budgettere med en rabat, som ikke er forhandlet på plads. Men han har drøftet usikkerhedsmomentet med regeringen, der har givet et løfte.

- Hvis regeringen ikke får den rabat på en milliard, så har regeringen lovet at finde den milliard et andet sted, hvor det ikke strider imod den politik, som Det Konservative Folkeparti står for, siger Mike Legarth.

SFs finansordfører vil dog ikke afsløre, hvor den milliard skal findes, hvis Helle Thorning-Schmidt får en blank afvisning af EUs præsident, Herman van Rompuy.

- Inden forhandlingerne er afsluttet, så giver det ingen mening at tale om det ene eller andet. Jeg har fuld tillid til, at statsministeren varetager Danmarks interesser, siger Jonas Dahl (SF).

- Forhandlingerne kører stadig, og det er svært at drage delkonklusioner. Man skal give forhandlingerne lov til at blive færdige, fortsætter han.

Helle Thorning-Schmidt (S) har gjort det klart, at Danmark skal have en rabat på én milliard kroner om året - ellers nedlægger hun veto mod budgettet for 2014-2020.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.