De er begge unge, smukke og succesfulde. Og nu har de så fundet hinanden. Aarhus-rådmanden og Venstrepolitikeren Laura Hay er blevet kæreste med Mærsk-arvingen Johan Pedersson Uggla.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Han bor, ligesom den århusianske politiker, der har en fortid som model, i Aarhus, hvor han siden nytår har været direktør i firmaet APM Terminals Cargo Service. En kæmpe aktør på Aarhus Havn og en del af Mærsk-koncernen.

Fremtidens mand

Mens 34-årige Johan de seneste år har arbejdet sig op gennem Mærsk-imperiet og spås, sammen med sin lillebror Robert Pedersson Uggla, at være fremtidens mænd i familiekoncernen, så spås 34-årige Laura Hay en stor fremtid inden for toppen af dansk politik.

- Jeg ikke i tvivl om, at hun er en af fremtidens kvinder i Venstre. Den måde, hun er trådt ind på den politiske scene i Aarhus på, er helt suveræn. Hun er fagligt dygtig og intelligent og har et vindende væsen. Hun er næsten en komplet politiker. Det eneste, hun mangler, er erfaring. Jeg tror på, at hun bliver borgmester i Aarhus ved næste kommunalvalg, siger Venstres gruppeformand Kristian Jensen, der mødte den unge, rødhårede kvinde for første gang, da hun stillede op til kommunalvalget i 2009, hvor hun - i øvrigt for anden gang i en alder af blot 32 år - blev valgt ind i byrådet.

Magtfuldt par

Og hvis fremtiden går, som den er spået, så vil vi se et powerpar af helt usædvanlig styrke - og som ikke tidligere er set i Danmark. Det fortæller politisk ekspert og lektor i dansk, politisk historie ved Københavns Universitet, Lars Hovbakke Sørensen.

- Det vil blive et meget magtfuldt par, som vil få en stor indflydelse på den danske samfundsudvikling. Det er noget helt usædvanligt, når det er Mærsk, vi taler om - for det er en helt dominerende dansk virksomhed, siger han.

Lektoren ser ikke nogen problemer i, hvis Laura Hay ender som minister og hendes kæreste bliver topchef hos Mærsk.

- Der er jo en bred accept i Danmark af, at man kan gifte sig med hvem, man vil. Og der var jo heller ingen, der så skævt til Poul Nyrup, da han blev gift med Lone Dybkjær, siger eksperten og tilføjer, at han heller ikke forestiller sig, at der bliver problemer med inhabilitet.

Det var ellers inhabilitet, der var årsag til, at forholdet kom frem i offentligheden i første omgang, idet Laura Hay som rådmand for teknik og miljø i Aarhus fortalte sine chefer, at hun på grund af sit nye kæresteforhold muligvis kunne være inhabil i beslutningen angående Marselistunnellen - et milliardprojekt, som hendes kærestes firma ville kunne drage stor nytte af.

Og måske var det netop i forbindelse med den sag, at de to mødte hinanden.

Ivrige motionsløbere

Eller også er de bare rendt ind i hinanden på en løbetur. For både Laura og Johan, der er tidligere sergent i det svenske kystartilleri, er ivrige motionsløbere.

Og ifølge Krak bor de to turtelduer kun omkring en kilometer fra hinanden i området nær ved Marselisborg. Laura Hay bor med udsigt til havnen, har hun tidligere fortalt i et interview. Udsigten minder hende nemlig om barndommen, som hun tilbragte på den lille ø Hjarnø som datter af en landmand.

En opvækst, som sandsynligvis adskiller sig en del fra hendes nye udkårnes, der voksede op i rigmandskvarteret Oscars Församling i Stockholm.

Droppede model-karriere

Venstre-politikeren flyttede til Aarhus, da hun begyndte på jurastudiet på universitetet. Studiet fik hun aldrig gjort færdig, for undervejs blev hun grebet af politik, og som 27-årig blev hun valgt ind til byrådet. Samtidig valgte hun at droppe det modelarbejde, som forsørgede hende i studietiden.

- Det vil ikke harmonere med jobbet. At optræde i badetøj, synes jeg, ville være mere grænseoverskridende nu end før, fordi folk kender andre sider af mig, udtalte hun dengang i en artikel i Århus Stiftstidende.

Mens Laura Hay har givet offentligheden et stort indblik i sit liv, så har hendes nye kæreste formået at holde sig nærmest helt ude at mediernes søgelys.

Johan og lillebror Robert er sønner af Mærsk Mc-Kinney Møllers datter, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, og hendes svenske mand. Familien er kendt for at være pressesky og værne om privatlivet.

Robert sidder i dag som chef i det svensk-baserede Mærskrederi Broström, og Johan, der er uddannet civilingeniør med speciale i maskinteknik, har altid stået i skyggen af sin yngre bror, der er blevet fremhævet som den af de to, der vil nå længst i familiedynastiet.

Hverken Johan Pedersson Uggla eller Laura Hay har været gift, og ingen af dem har børn. B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra kæresteparret