Det er de ældre arbejdsløse, det går værst ud over, når dagpengereformen træder i kraft fra nytår, viser en ny undersøgelse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet for Danmarks største fagforening, 3F. Det skriver Information.

Undersøgelsen viser, at hele 40 procent af de arbejdsløse 3F-medlemmer, der står til at miste retten til dagpenge, er over 50 år. Kun 10 procent er under 30 år.

Ifølge Per Christensen, forbundssekretær i 3F med ansvar for arbejdsmarkedet, er snakken om det grå guld »en sandhed med modifikationer«.

- Det passer simpelthen ikke. Det er virkelig svært for ældre arbejdsløse at finde job, når først de er blevet arbejdsløse. Det er et stort problem for vores medlemmer, siger han til Information.

Ifølge professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Henning Jørgensen er det særligt slemt for den ældre del af befolkningen at blive ramt af arbejdsløshed, da sandsynligheden for, at de af dem, der bliver afskediget, kommer tilbage i arbejde, er »meget lille«.

- Når man først er røget ud, skal man hjælpes tilbage med forskellige initiativer, siger Henning Jørgensen til avisen.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, er ærgerlig over, at det er gruppen af ældre, som har haft et langt liv på arbejdsmarkedet, der bliver hårdest ramt.

- Tallene viser med al tydelighed, hvor uretfærdige de sociale konsekvenser af dagpengereformen er. Rigtig mange af dem, der bliver ramt, er ældre lønmodtagere, der har betalt deres skat, deres a-kassekontingent og bidraget til fællesskabet hele deres liv. Nu, hvor de har brug for en hjælpende hånd, er fællesskabet der ikke for dem, siger hun til Information.