Debattør, forfatter, tidligere redaktør og nuværende Metro-direktør David Trads langer i et indlæg på Facebook mandag kraftigt ud efter Enhedslisten og ikke mindst Frank Aaen.

Anledningen er de igangværende finanslov-forhandlinger, hvor Frank Aaen, ifølge David Trads, har alt for meget at skulle have sagt, når man tænker på hans kommunistiske fortid.

På Facebook skriver David Trads:

'Jeg ved godt, at mange synes, at det er en gammeldags måde at tænke på, men jeg har det altså svært med, at regeringen er afhængig af Frank Aaen, når der skal forhandles finanslov. Hvorfor?
Fordi Aaen er kommunist - og fordi han helt frem til Murens Fald aktivt propaganderede for det ondskabsfulde Sovjetunionen, den undertrykkende Warszawa-Pagt og det uduelige Comecon-samarbejde. Aaen var 39 år, da hans drøm - den virkeliggjorte sovjet-kommunisme - brød sammen. Helt frem til 1990 var han ledende medlem af Danmarks Kommunistiske Parti, og som politisk kommissær på partibladet Land & Folk dækkede han over de enorme krænkelser af menneskerettighederne i Østblokken. Han stod på den forkerte side i kampen mellem frihed og ondskab.
Når Aaen i dag kæfter op om, at kapitalismen er årsagen til alt ondt - herunder finanskrisen i 2008 - ja, så tænker jeg på, hvor meget han hyldede den sovjetiske planøkonomi, der førte til fattigdom og ydmygelser i de lande, som blev plaget af dens eksperimenter, lige indtil, at den heldigvis brød sammen i de lykkelige år fra 1989 til 1991.
Naturligvis må jeg acceptere, at op mod hver tiende vælger bakker op om Enhedslisten - og derved giver typer som Aaen og hans kammerater magt - men jeg har ondt af finansminister Bjarne Corydon, når han er tvunget til at forhandle med en kommunist. Ingen har historisk som Socialdemokraterne bekæmpet de danske kommunister, så deres indflydelse heldigvis aldrig blev for stor under Den Kolde Krig. Derfor er det næsten ikke til at bære at se på, hvordan Aaen koster rundt med regeringen i disse dage.'

Davis Trads var fra 2002-2004 chefredaktør på Information og fra 2006-2008 chefredaktør på Nyhedsavisen. Ved valget i 2004 stillede David Trads op til folketinget for Socialdemokraterne. Han blev dog ikke valgt.

Bt.dk forsøger at få en kommentar fra Frank Aaen.