Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det fremgik tidligere af artiklen, at Danskernes Parti var opstillingsparate til Folketinget, men det er ikke blevet bekræftet af Indenrigsministeriet og baserer sig derfor alene på Danskernes Partis egne oplysninger.

Det omstridte Danskerne Parti er angiveligt klar til at stille op til Folketinget. Det oplyser formanden, Daniel Carlsen, på Facebook.

»Jeg har lige fået en nyhed ind, der kommer til at ændre Danmarks fremtid.«

Sådan lyder indledningen i en video, som formanden for Danskernes Parti, Daniel Carlsen, netop har lagt på Facebook.

»Jeg ved ikke havd jeg skal gøre af mig selv, men jeg kan sige så meget at det handler om Danskernes Parti og vores opstilling til folketinget. Vi kalder ind til pressemøde, og så hører i snart mere om det her,« lyder det videre.

Det er dog ikke bekræftet af Indenrigsministeriet, at partiet skulle have indsamlet de fornødne 20.000 underskrifter, det kræves for at stille op.

Daniel Carlsen, der for nylig kom i vælten, fordi han blandt havde sagt til tv-værten Abdel Aziz Mahmoud, at han skal tage hjem til Palæstina, selvom han aldrig har været der, fortæller endvidere, at partiet uden tøven vil gå ind for hjemsendelser.

»Jeg kan love jer en ting, at Danskernes Parti kommer i Folketinget, og så får vi for første gang et parti i Folketinget, der - uden at ryste på hånden - går ind for hjemsendelser, går ind for indvandringsstop og som vil redde Danmark og give Danmark en fremtid.«

Artiklen fortsætter under videoen.

Under den for nyligt overståede EM-slutrunde i fodbold gjorde Danskernes Parti sig noget uheldigt bemærket, da de med et billede af det islandske og franske fodboldlandshold kritiserede indvandringen.

Det kontroversielle opslag bestod af to billeder - ét af mørke spillere fra Frankrigs landshold ved EM med en jublende Paul Pogba i centrum, og ét af Islands ditto med anfører Aron Einar Gunnarsson i front. Under billederne skrev Danskernes Parti: ''Frankrig'' - Afrika og Island - Europa, og herunder en opfordring til at melde sig under deres faner:

'Hvis du heller ikke mener, at Europa og Danmark skal forvandles til en afrikansk baggård, så indtast din mail på www.stemdansk.dk så Danskernes Parti kan få lov at stille op til Folketinget.'

Facebook-opslaget fik hurtigt over 600 kommentarer og 600 delinger. Men stort set alle kommentarer kritiserer partiet. Kritikken prellede dog af på 26-årige Daniel Carlsen.

»Vi har lavet opslaget for at kommentere på noget aktuelt. Når man ser, at stort set hele det franske hold er afrikanere, er det ikke bare et udtryk for, at der er et par gode afrikanske spillere på holdet – det handler derimod om, at hele Frankrig og Europa er ved at blive forandret for evigt,« sagde han til BT.

Andre læser også