Joachim B. Olsen (LA) blev udsat for massiv kritik efter at have langet ud efter den tidligere statsminister Anker Jørgensen på Facebook, kun få timer efter S-koryfæets død. Han trak hurtigt i land og undskyldte, men svines nu til for sit ordvalg af vrede danskere både på sin egen og på BTs Facebook-side.

»Han burde virkelig pakke sit lort og smutte fra borgen! At nogen overhovedet stemte på ham forstår jeg simpelthen ikke.
Han er uforskammet og respektløs. Føj!,« skriver Elisa Lykke Pedersen på BT's Facebook-side.

Hun har i skrivende stund høstet over 300 'synes godt om'-tilkendegivelser for kommentaren.

På Joachim B. Olsens egen Facebook-side er han også kommet i strid modvind efter sin 'undskyldning':

»Forskellen på Anker Jørgensen og dig, Joachim: Anker var et menneske med hjerte! Han var folkelig - og en stor karakter i danskernes erindring. Du vil altid huskes for at kaste med kugler - og have et frygteligt syn på dine medmennesker!,« skriver Kirsten Kongstad i den suverænt mest 'likede' kommentar til LA-profilens nye Facebook-opslag.

Folk er kommet op i det røde felt over, at Joachim B. Olsen efter sin indledende undskyldning ikke kan dy sig og fortsætter - eller ligefrem intensiverer - sin kritik af Anker Jørgensen.

»Han prægede sin tid og sit parti. Men som statsminister var han ingen succes. Det mener Socialdemokraterne jo heller ikke selv. Derfor ændrede de kurs under Nyrup/Lykketoft og Thorning-Schmidt. Derfor synes jeg altså, at det bliver lidt fjollet, når alle de ledende socialdemokrater står og hylder ham helt ukritisk. Det giver den der "elefanten i rummet" stemning,« skriver han på Facebook.

Flere hundrede andre angriber Joachim B. Olsen for totalt at mangle situationsfornemmelse, pli og anstændighed ved at kritisere den folkekære politiker på Anker Jørgensens dødsdag.

»Når man skal rette en fejl. Så skal man ikke først rette den. For så at begå en ny. En linje havde været nok. Din manglede situations fornemmelse forsætter,« skriver Flemming Timm Agerholm på Joachim B. Olsens Facebook-side.

Det var Liberal Alliance-profilens oprindelige kommentar til Anker Jørgensens død på Facebook - som han siden har slettet - der i første omgang fik mange til at reagere med harme. Også politikere.

»Now I know what a statesman is. He's a dead politician. We need more politicians.

Bob Edwards«.Folketingsmedlem for Socialdemokraterne Peter Hummelgaard var hurtig med et screenshot af opdateringen, som du kan se herunder:

Ordene på engelsk, der er et citat fra radioværten Bob Edwards, kan oversættes til:

»Nu ved jeg, hvad en statsmand er. Han er en død politiker. Vi har brug for flere politikere.«

Anker Jørgensen var statsminister i perioderne 1972-73 og 1975-82. Han havde også en kort periode som udenrigsminister i 1978. Søndag sov Anker Jørgensen stille ind på plejehjemmet Langgadehus Plejecenter i Valby med sine nærmeste omkring sig. Han blev 93 år.

BT har været i kontakt med Joachim B. Olsen, der ikke ønsker at udtale sig yderligere i sagen.