ARKIVFOTO
ARKIVFOTO Foto: Torkil Adsersen

Den konservative formand skraber for andet år i træk bunden, når danskerne uddeler årskarakterer til Folketingets partiledere.

Lars Barfoed (K) klarer sig værst af alle Folketingets partiformænd. Det gjorde han sidste år, og det gør han igen i år, viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4 blandt 1.971 repræsentativt udvalgte danskere.

På 12-skalaen opnår Lars Barfoed i undersøgelsen et gennemsnit på 2,6, og det er en tilbagegang fra sidste års snit på 3,2.

Det har ikke været muligt for Ugebrevet A4 at få en kommentar fra Lars Barfoed, men valgforsker Rune Stubager mener, at de danske vælgere har en opfattelse af, at Lars Barfoed ganske enkelt ikke gør et godt stykke arbejde.

- De Konservative begynder at nærme sig spærregrænsen, og det smitter af på bedømmelsen af partilederen, for han er jo den nærmeste til at gøre noget ved det. Midt i partiets eksistenskamp er der brug for en stærk leder, der sætter en kurs og får vælgerne til at komme tilbage, siger Rune Stubager til Ugebrevet A4.

DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLE

På pladserne over Lars Barfoed finder man statsminister og formand for Socialdemokraterne, Helle Thorning-Schmidt (S), der deler næstsidstepladsen med Anders Samuelsen (LA). Begge får et snit på 4,0, og det for begges vedkommende en tilbagegang fra sidste års 4,8.

Til gengæld klarer økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) sig godt i undersøgelsen, hvor hun med et gennemsnit på 6,5 er topscorer. Efter Vestager kommer Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) med 6,0.

Lars Løkke Rasmussen går for tredje år i træk fremad og scorer en årskarakter på 5,6.

Folketingets to nye partiformænd, Annette Vilhelmsen (SF) og Kristian Thulesen Dahl (DF), klarer sig begge bedre i undersøgelsen end deres forgængere. Thulesen Dahl får et snit på 5,8, hvor Pia Kjærsgaard (DF) sidste år fik 5,4.

Annette Vilhelmsen får 4,7 i årskarakter, og det er ligeledes en forbedring af Villy Søvndals resultat fra sidste år. I 2011 fik han 3,4.

Tror du, at Lars Barfoed kan få De Konservative ud af den krise, de er i?

Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i BT tirsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.