Politikerne må ikke hæve aldersgrænsen for den nedsatte kontanthjælp fra 25 til 30 år, mener et flertal af danskerne i ny måling.

Danskerne er klar til at stramme kravene til kontanthjælpsmodtagerne, men der skal ikke pilles ved størrelsen på kontanthjælpen. Sådan lyder de to konklusioner i en ny analyse blandt danskerne forud for et af Folketingets næste store slag: En kontanthjælpsreform. Det skriver Ugebrevet A4.

Ifølge undersøgelsen er 53 procent af befolkningen imod et forslag fra Venstre og Konservative om at hæve aldersgrænsen for den nedsatte kontanthjælp, der i dag gives til kontanthjælpsmodtagere under 25 år.

I dag modtager en kontanthjælpsmodtager på 24 år højst 6.660 kroner i kontanthjælp, mens en 25-årig får mindst 10.335 kroner om måneden. Ifølge Venstre og Konservative bør aldersgrænsen for den nedsatte kontanthjælp hæves til 30 år. Men det er kun 31 procent af danskerne enige i.

Den folkelige modstand får dog ikke Venstres arbejdsmarkedsordfører, Ulla Tørnæs, til at genoverveje forslaget.

- Vil du have en julegave, eller vil du ikke have en julegave? Når man spørger befolkningen om, hvorvidt der skal tages goder fra nogle, så kan man næsten altid være sikker på at få et nej. Man glemmer, at der her handler om at motivere unge til at få sig et job eller en uddannelse, siger hun.

Analysen er foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.