Skulle der være valg i morgen, ville den blå blok vinde flere end halvdelen af stemmerne fra folk, der er på offentlig overførselsindkomst, viser en megafonmåling.

Kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister og efterlønnere ville hellere sætte krydset og overlade magten til Løkke end til Thorning, hvis der var folketingsvalg i morgen. Det skriver Politiken.

I en megafonmåling foretaget for Politiken og TV 2 har en gruppe af personer på ydelser fra det offentlige i den arbejdsdygtige alder skullet svare på, hvad de ville stemme, hvis de skulle til stemmeboksene i morgen.57 procent af deltagerne i målingen tilkendegiver, at de ville stemme på enten Venstre, de konservative, Dansk Folkeparti eller Liberal Alliance.

Og det betyder, at blå blok får et forspring foran regeringspartierne, som ellers traditionelt har fat i netop den gruppe af vælgere.

Overraskende resultat

Det er et forbavsende resultat, mener valgforsker på Aarhus Universitet Søren Risbjerg Thomsen.

- Det havde jeg ikke troet. Man skulle alt andet lige tro, at rød blok var den, der først og fremmest var garant for, at dem på indkomstoverførsler har ordentlige forhold. Normalt har rød blok ejerskab til socialpolitikken; den står for at beskytte de svage i samfundet, siger han til Politiken.

En undren over, at så stor en del af modtagerne af overførselsindkomst vender de røde ryggen, findes også hos den fungerende politiske ordfører for Socialdemokraterne, John Dyrby Paulsen.- Nogle vurderer, at det projekt, vi er i gang med, ikke har fået en konkret udformning endnu. Det er et udtryk for, at vælgerne siger:

- Kære venner, nu vil vi lige se, hvad I kommer med, og hvordan I vil indrette det her samfund, siger han til Politiken.

Venstre overrasket

Hos den blå blok kommer målingens udfald som en positiv overraskelse. Det kan have været diskussionen om, at det skal kunne betale sig at arbejde, som har haft indflydelse på vælgernes mulige kryds, mener Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby

.- Vi har ret, når vi siger, at vi skal hjælpe danskere på overførselsindkomster til at hjælpe sig selv. De ser ikke sig selv som ofre, men vil mødes med både krav og forventninger, siger hun til Politiken.