Fremover kan udenlandske udbydere konkurrere med Danske Spil om roulette, sportsspil, poker og bridge. Nyt lovforslag bryder spillemonopolet.

Danske Spil er færdig som enehersker på det danske marked. Fremover kan udenlandske udbydere såvel åbne butikker i Danmark som få licens til at udbyde spil som roulette, poker og bridge om penge. Monopolet fortsætter kun for lotto og skrabespil.

Det viser et lovforslag, som regeringen har sendt til EU-Kommissionen. Lovforslaget fremsættes til efteråret, skriver berlingske.dk.

Det koster to-tre millioner kroner årligt at købe en licens. Samtidig forpligter udenlandske udbydere sig til at svare 15-20 procent af omsætningen til staten som afgift.

"Med gennemførelsen af denne lovgivning vil der efter regeringens opfattelse skabes ro på det danske spillemarked, der har været præget af ulovlig markedsføring og spiludbud fra udenlandske udbydere, som ikke har kunnet standses ved domstolene på grund af verserende sager hos blandt andet Europa-Kommissionen", hedder det i lovforslaget.

Regeringen vi tvinge internetudbydere og pengeinstitutter til at holde spiludbydere uden licens væk. De skal henholdsvis blokere adgangen til hjemmesider og forhindre, at spillerne overfører penge til udbyderne.

/ritzau/