De Radikale har udløst et skred i værdipolitikken, lyder anklagen fra Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, under en debat med den nyslåede kulturminister Marianne Jelved.

Med anklagen om at regeringen og ikke mindst Det Radikale Venstre har udløst et skred i dansk værdipolitik tog Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard (DF), for alvor hul på debatten med kulturminister Marianne Jelved (R) ved de Radikales nytårsstævne, der i weekenden blev afholdt på Hotel Nyborg Strand.

- Jeg synes, at under den her regering - med stærk indflydelse fra Det Radikale Venstre - er værdipolitikken i skred, sagde Pia Kjærsgaard, der pegede på familiepolitikken, selve kulturpolitikken, kirkepolitikken og udlændingepolitikken, som noget af det, den nuværende regering har trukket i den gale retning.

- Det er alt det, der drejer sig om at værne om danskheden, vores nationale identitet, sagde Pia Kjærsgaard.

- Regeringen har ikke lagt skjul på, at man punkt for punkt vil ændre det, som VOK i en 10-årig periode byggede op. Jeg kan sige, at det samme vil gøre sig gældende efter næste folketingsvalg, når vi - og det tror jeg på - kommer til magten, sagde Kjærsgaard under debatten, der blandt andet langede ud efter regeringens udlændingepolitik.

- Jeg synes, det er forkert, at vi igen er begyndt at åbne, og at den nuværende regering har foretaget lempelser, der betyder, at der er kommet væsentligt flere asylansøgere og familiesammenføringer. Det er meget forkert, sagde Kjærsgaard, der ikke overraskende blev modsagt af Marianne Jelved.

- Det er rigtigt, vi har ændret pointsystemet, så vi ikke har det længere. Det er en af de ændringer i vores samfund, som jeg synes har betydet allermest i forhold til at flytte på nogle meget grundlæggende værdier, sagde Jelved, der advarede mod det menneskesyn, der kom til udtryk med pointsystemet.

Også på Twitter takkede den Radikale leder, Margrethe Vestager (R), for »rosen«.

- Pia K. siger at værdipolitikken er kommet i skred med den nye regering. Ja! Tak for rosen, skrev hun.

De Radikales syn på kongehuset og kernefamilien fik ligeledes Pia Kjærsgaard til at løfte pegefingeren.

- Familien, som for mig og Dansk Folkeparti er et samlingspunkt, er vigtig. Den synes jeg også, man er ude efter, sagde Pia Kjærsgaard.

- Og så kan jeg ikke rigtig finde ud af, om de der ting, der har været fremme fra Det Radikale Venstre, om det virkelig er Det Radikale Venstres mening, at man skal have ægteskaber med flere parter, sagde Kjærsgaard til stor morskab fra salen.

- Jeg kan godt forstå, at I griner - at børn skal have fire forældre? Er det bare for sjov? spurgte Kjærsgaard, der fik følgende svar fra Jelved:

- Jeg har glemt at spørge Radikal Ungdom, hvad i alverden de mener med det. Det er i hvert fald ikke noget, der er vokset op i min baghave, sagde Jelved, der også understregede, at hun »sætter stor pris på kongehuset«.

- Det er et godt eksempel på en kulturinstitution, som er 1.000 år gammel, og som skiller og forener mennesker, men uanset om man føler sig i uoverensstemmelse med at have et kongehus, eller om man føler sig i overensstemmelse med det, så er det et fælles kulturgrundlag, og det er den historie, vi står på. Det har været med til at skabe det land, vi er i, sagde hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.