Enhedslistens Per Clausen (Ø) synes ikke om, at ukendte gerningsmænd nytårsmorgen overfaldt den svenske provokunstner Dan Park, men det ændrer ikke på folketingsmedlemmets mening om Dan Park.

Han er en »nar«, lyder det fra Per Clausen søndag, efter det er kommet frem, at Dan Park blev overfaldet med slag og spark på Nørrebro i København af maskerede gerningsmænd.

»Fordømmer altid vold, men Dan Park er hverken kunstner eller politisk modstander, men en nar,« skriver Per Clausen på Twitter.

Venstres Jakob Engel-Schmidt (V) er stærkt utilfreds med den markante holdning fra Per Clausen, som han betegner som »under lavmålet«.

»Per Clausen er i sin gode ret til at mene, hvad han vil om Dan Park, men det er usmageligt og uværdigt for et medlem af Folketinget, at man så kort tid efter nyheden om overfaldet benytter lejligheden til at kalde ham en nar,« siger Jakob Engel-Schmidt, som understreger, at han tager stærkt afstand fra overfaldet på Dan Park.

Per Clausen bør trække sin udtalelse tilbage, mener Jakob Engel-Schmidt.

»Hans reaktion er pinagtig, og han bør både undskylde og trække sin udtalelse tilbage,« siger han.

Per Clausen har efter sin første besked på Twitter omkring klokken 14.30 uddybet sin holdning.

»Vold skal altid fordømmes. Men en nar holder ikke op med at være en nar, fordi nogle idioter tæver ham,« skriver Per Clausen.

I en mail til Ekstra Bladet skriver Per Clausen, at han ikke vil kommentere sagen, men tilføjer dog:

»Jeg synes selv, det er en meget præcis beskrivelse af ham (Dan Park red.). Det gør det bare endnu værre at udsætte ham for vold. Mennesker som ham bør beskyttes og hjælpes - ikke straffes,« skriver Per Clausen.

Per Clausen har søndag eftermiddag ikke svaret på henvendelser fra Berlingske Nyhedsbureau.