Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Lise Bech, Dansk Folkepartis landbrugsordfører, peger på Martin Henriksen som ny formand for partiet.

Det skriver hun torsdag eftermiddag på sin Facebook-profil.

'Da jeg ikke har lyst til at deltage i mudderkast, vil jeg derfor ikke sige hverken det ene eller det andet om kandidaterne, da alt kan blive tolket i alle mulige retninger,' indleder Lise Bech sit opslag forud for formandsvalget i Dansk Folkeparti, som finder sted på søndag.

'De er alle dygtige politikere, og jeg kender alle kandidater særdeles godt. Vi er alle DFere og ønsker det bedste for vores parti,' skriver Lise Bech desuden, inden hun sætter navn på sin foretrukne kandidat:

'Jeg vil pege på Martin Henriksen,' skriver hun.

Lise Bech ønsker ikke, at opslaget herefter skal udvikle sig til et forum for flere interne skænderier mellem medlemmer af Dansk Folkeparti.

'Mener du noget andet, er det fint, men jeg har ikke behov for, at du spammer det på min side. Tak.'

Det er knap 1.000 delegerede på Dansk Folkepartis årsmøde, som søndag skal vælge ny formand i partiet efter Kristian Thulesen Dahls ønske om at fratræde positionen.

Ud over Martin Henriksen er Merete Dea Larsen og Morten Messerschmidt kandidater.

Partiets folketingsgruppe er splittet i forhold til, hvem de peger på, men ud over Lise Bech har Marie Krarup, Bent Bøgsted og Hans Kristian Skibby på forhånd meldt sig i Martin Henriksens lejr.

Endnu har Kristian Thulesen Dahl, Peter Skaarup, Søren Espersen, Karina Adsbøl og Jens Henrik Thulesen Dahl ventet med at pege offentligt på en af de tre formandskandidater.