Det er fint, at Venstre opfordrer utilpassede muslimer til at forlade Danmark, mener Dansk Folkeparti, som dog efterlyser handling fra det store oppositionsparti.

Dansk Folkeparti glæder sig over, at Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg (V), i mandagens kronik i Politiken opfordrer muslimer, der ikke vil Danmark, til at forlade landet.

»Det er fint, at Venstre nu igen opfordrer utilpassede indvandrere og efterkommere med muslimsk baggrund til at forlade Danmark. Det kan vi allesammen gøre. Men hvis ikke det bliver fulgt op med konkrete forslag og initiativer, så er det ikke meget værd,« siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF).

»Jeg savner, at Venstre går fra ord til handling, når det kommer til disse hårde udmeldinger. Det er altid godt med debat, men hvis udmeldingen skal give mening, så bør Venstre nu bakke op om Dansk Folkepartis målsætning om at begrænse den ikke-vestlige indvandring, herunder især den muslimske indvandring,« tilføjer Martin Henriksen.

Han mener, at Venstre og Dansk Folkeparti skal gå sammen til valg på at begrænse den muslimske indvandring.

»Jeg foreslår, at Venstre og Dansk Folkeparti i fællesskab går til valg på en målsætning om, at den muslimske indvandring skal gå i noget nær nul. Det er det mest effektive middel i forhold til at sikre et Danmark, der hænger socialt og kulturelt sammen mange årtier frem,« siger Martin Henriksen.

I kronikken, som har overskriften »Jeg maler gerne profeten på min husmur«, understreger Inger Støjberg, at Danmark er danskernes land.

»Helt grundlæggende må det være sådan, at når man kommer til et nyt land, må man tage kulturen til sig og indpasse sig bedst muligt de normer og værdier, der præger det samfund, man nu skal være en del af. Jeg forlanger ikke, at muslimer i Danmark skal tage alle vore traditioner samt gode som dårlige vaner til sig, men man skal udvise respekt for - og ønske om inddragelse i - vores måde at leve på,« skriver hun.