Ulighed skal bekæmpes, mener DF, som vil lade overførselsindkomsterne stige med prisudviklingen.

Pensionister, kontanthjælpsmodtagere, dagpengemodtagere og andre på overførselsindkomst skal have højere ydelser.

Det kræver Dansk Folkeparti, der blæser til kamp mod den stigende ulighed i det danske samfund, skriver Berlingske.

Konkret vil DF opsige det såkaldte satspuljeforlig, som hvert år betyder, at overførselsindkomsterne reguleres med 0,3 procent mindre end lønudviklingen.

De penge er siden starten af halvfemserne blevet overført til satspuljen, som går til projekter for socialt udsatte grupper.

Mekanismen koster årligt en folkepensionist 5500 kroner, en førtidspensionist 7000 kroner og en dagpengemodtager 8500 kroner, viser tidligere beregninger fra Finansministeriet.

- De grupper har man over de seneste årtier på urimelig vis taget ganske mange penge fra. Vi vil gerne udfordre Socialdemokraterne på lighedsdagsordenen og foreslå, at de sammen med os opsiger satspuljeforliget inden valget.

- Så kan vi love hinanden, at vi efter valget vil sikre modtagerne af overførselsindkomster den fulde regulering, siger gruppeformand Kristian Thulesen Dahl (DF) til Berlingske.

Men hverken S eller SF tager imod udfordringen.

Ordfører på området René Skau Björnsson (S) kalder forslaget "uhørt populisme" fra et parti, som har medvirket til "voldsomt stigende ulighed" i Danmark.

- Som det er nu, har vi ikke pengene til at gennemføre sådan et forslag, og vi har prioriteret andre måder at bekæmpe ulighed, når vi kommer til magten, siger Björnsson og henviser blandt andet til S-SFs forslag om at fjerne starthjælp og loft over kontanthjælp.

Gruppeformand i Venstre, Kristian Jensen, er også afvisende over for forslaget fra Dansk Folkeparti.

/ritzau/