Dansk Folkeparti raser over politi-skandale og kræver handling.

Justitsminister Søren Pind skal redegøre for ulovlige kontrakter i politiet. Det kræver Dansk Folkeparti.

»Der er en ny sherif i byen.« Sådan sagde Søren Pind, da han tiltrådte som justitsminister. Nu skal sheriffen rydde op. Ikke bare i den kriminelle underverden, men også i det politikorps, han har ansvaret for.

Det mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen efter at have læst BTs afsløringer af ulovlige aftaler i Rigspolitiet.

»Jeg regner med, at justitsministeren rydder op i det rod, der er, for sådan en sag er noget, der ikke må ske igen. Det ser rigtig dårligt ud for politiets omdømme og image, det her,« siger Peter Kofod Poulsen.

I juni kunne BT afsløre, at afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensen har sikret to konsulenter honorarer på 20 mio. kr. i Rigspolitiet.

30. september slog kammeradvokaten fast, at aftalerne var ulovlige, fordi de ikke var sendt i udbud hos andre konsulenter.

»Jeg synes, det her er fuldstændig grotesk. Det er en sag, som jeg ikke havde drømt om at høre om i Danmark. Det leder tankerne hen på en bananrepublik,« siger Peter Kofod Poulsen.

I går kunne BT afsløre, at Bettina Jensen og ledelsen omkring hende rent faktisk blev advaret om, at ordningen var ulovlig af en af politiets jurister. Den oplysning stod dog ikke at læse i Bettina Jensens egen redegørelse om sagen efter BTs første historier.

Derfor kræver Dansk Folkeparti nu, at Søren Pind kommer med en personlig redegørelse, når retsordførere på Christiansborg i nærmeste fremtid samles på et såkaldt forligskredsmøde. Han agter også at stille mundtlige spørgsmål om sagen i folketingssalen og opfordrer i det hele taget regeringen til at komme med en redegørelse i sagen.

»Regeringen må komme ud af busken. Søren Pind må komme med en rigtig god forklaring. Vi skal have vendt alle sten. Søren Pind har været meget stille i denne sag, og jeg synes, det vil være fint, hvis han gik ud og fortalte både offentligheden og os retsordførere, hvad der er foregået og hvorfor det har udviklet sig, som det har,« siger Peter Kofod Poulsen.

Som konsekvens af BTs afsløringer har Rigspolitiet strammet op på reglerne og frataget Bettina Jensen ansvaret for indkøb af konsulentydelser.