Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ved Dansk Folkepartis årsmøde i weekenden kan partiet fejre det højeste medlemstal nogensinde.

Dansk Folkeparti går frem på alle fronter.

Godt hver femte vælger stemte på partiet til årets folketingsvalg, og 2.535 danskere har i det seneste år meldt sig ind i partiet, skriver Altinget.

Partiet har nu 17.122 medlemmer, hvilket er højere end nogensinde for partiet, der fejrer 20 års jubilæum i weekenden.

De nye medlemmer er især strømmet til, efter Kristian Thulesen Dahl (DF) overtog formandsposten i 2012.

Ifølge Carl Christian Ebbesen (DF), der er kultur- og fritidsborgmester for Dansk Folkeparti i Københavns Kommune, har formanden da også en spillet en stor rolle.

»Han har været god til at holde en linje i partiet, hvor der ikke bliver ændret på partiets politik fra dag til dag. Samtidig kvitterer flere vælgere for, at vi ikke pludselig skifter politik efter et folketingsvalg,« siger han.

Det rekordhøje medlemstal er med til at skabe et solidt fundament i partiet, som giver nye muligheder, påpeger Carl Christian Ebbesen.

»Det giver os muligheder for at styrke det lokale arbejde i kredsene med kampagner og vælgerarrangementer. Og det skaber generelt en rigtig god stemning i partiet, at vi er mange personer, som ønsker at trække landet i den rigtige retning,« siger DF-borgmesteren.

Medlemmerne kommer fra mange forskellige steder i landet. Størst har fremgangen været i lokalforeningen i Billund, hvor Dansk Folkeparti er gået 39,7 procent frem i medlemstal, skriver Altinget.

Andre læser også