Lyt til artiklen

- Mailen må stå for den pågældende medarbejders egen regning, siger DFs pressechef Søren Søndergaard.

- Den advarsel har jeg fortjent.

Så enkelt siger Helene MacCormack det til bt.dk, efter hun har haft en samtale med sin chef Søren Søndergaard, i Dansk Folkepartis presseafdeling.

Pressemedarbejderen kom rivende galt afsted, da hun onsdag morgen skrev en mail, hvor hun i følge Søndergaard udtaler sig 'upassende om homoseksuelle':

- Vi har ikke det fjerneste imod homoseksuelle - og mailen må stå for den pågældende medarbejders egen regning. Jeg har indskærpet over for den pågældende, at hendes adfærd i den konkrete sag er uacceptabel og uprofessionel, siger Søren Søndergaard.

Mailen blev ved en fejl udsendt til det samlede danske pressekorps, men var kun ment for to DF-medlemmers øjne.
Sundhedsordfører Liselott Blixt og ligestillingsordfører Pia Adelsteen, var inviteret til Gay Pride-paraden, hvilket havde affødt en skarp reaktion på Facebook, hvor en homo-gruppe gør opmærksom på, at DF generelt ikke er glade for homoseksuelle, og at flere førende DF'ere tidligere har udtalt sig diskriminerende om bøsser og lesbiske.

Facebook-citaterne blev sendt til Helene MacCormack af journalisten Christoph Bastrup, der ville have de to DF'eres kommentar til Facebook-gruppen, og da Helene MacCormack skriver en intern mail til Blixt og Adelsteen, skriver hun om 'ekstremistiske homoseksuelle fraktionsgrupper, der skal have nogen tærsk'.
"Jeg håber ikke de kan lide den slags", skriver hun i parantes.

MacCormack beklagede få timer efter ordlyden i mailen, og får altså nu en skriftlig advarsel oveni ydmygelsen ved at undskylde offentligt.

- Men jeg fortjener den, og selvfølgelig skal jeg have en advarsel. Det ville have været værre, hvis de (DF) bare havde sagt, at det var godt gået, siger MacCormac til bt.dk.

Hun giver også journalisten Christoph Bastrup, en uforbeholden undskyldning. I mailen til Blixt og Adelsteen kalder MacCormack Bastrup for 'journalisten med de løse håndled'.

- Det er synd for journalisten, han har absolut intet gjort for at genere mig. Og ham vil jeg også godt undskylde overfor, siger MacCormack.

- Hun anede i princippet ikke, om jeg er bøsse eller ej, siger Christoph Bastrup til bt.dk.

- Da jeg sendte citaterne fra Facebook-gruppen til hende, havde jeg faktisk selv den opfattelse, at det var en meget god idé, hvis DF deltog i Gay Pride-paraden. Det ville måske bløde lidt op for den dårlige stemning, der er i visse grupper på begge sider, siger Bastrup.

- Jeg tager selvfølgelig imod undskyldningen, men jeg må indrømme, at efter denne her episode, er jeg ret skuffet over Dansk Folkeparti, og har endnu mindre tilovers for dem end jeg havde før. Det er fint nok hun beklager, det synes jeg også er på sin plads, siger Christoph Bastrup, der er i journalistpraktik på TV2 og arbejder frivilligt på homo-hjemmesiden XQ28.dk, hvor han var ved at skrive historien om Dansk Folkepartis deltagelse i Gay Pride paraden. 

- Det er min første dag, så det er noget af en storm jeg er rendt ind i, siger Bastrup.