Regeringen og Dansk Folkepartis aftale om at undersøge omkostningerne ved indvandrere er magen til de forslag, DF fremsatte i sommer, mener Peter Skaarup.

Der er ingen forskel på Dansk Folkepartis forslag om at nedsætte en integrationskommission for at undersøge, hvad indvandrere koster, og den ny udlændingeaftale mellem regeringen og DF.

Det siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup.

- Det er nøjagtigt det samme. Selvfølgelig har vi diskuteret, hvordan det praktisk skal gribes an, men tankegangen om, at vi skal have et fuldstændigt neutralt bud på, hvad indvandringen koster, er det forslag, siger Skaarup.

Ifølge den nye aftale med Dansk Folkeparti skal en udredning nemlig undersøge, hvor meget henholdsvis ikke-vestlige indvandrere, vestlige indvandrere og etniske danskere koster samfundet.

Det var regeringen og integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) ellers stærke modstandere af, da Dansk Folkeparti kom med forslaget i sommer.

- Jeg er inderligt imod, at man begynder at gøre bestemte udvalgte grupper op i penge. Det strider imod mit menneskesyn, at man vejer efter, om de er børn af Ismail, Sarah eller Kristian, lød beskeden fra integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) den 1. august i år.

Samtidig var statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ude at bakke op om sin integrationsminister, men nu lader det altså til, at regeringen har ændret kurs i sagen.

Peter Skaarup er dog under alle omstændigheder meget tilfreds med aftalen og kalder det et ønske, der er blevet opfyldt.

- Vores udgangspunkt er, at vi gerne vil beskytte velfærdssamfundet mod, at der kommer indvandrere og bruger det aktivt uden at betale ind til skatten, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

Andre læser også