Kan man være udlænding og være ansat i Udlændinge- og Integrationsstyrelsen? Nej, det kan man ikke, hvis man spørger Dansk Folkepartis forhenværende folketingsmedlem Martin Henriksen.

Han har torsdag på sin Facebook-profil langet ud efter en dansk-afghansk jurist i den nævnte styrelse.

I Facebook-opslaget skriver Martin Henriksen, der ikke blev genvalgt til Folketinget under det seneste valg:

'Efter min opfattelse er det ikke holdbart, at der sidder afghanske statsborgere eller andre udenlandske statsborgere i Udlændingestyrelsen, som er med til at afgøre, hvorvidt andre afghanere og andre udlændinge kan få lov til at bo og leve deres liv i Danmark.'

Efterfølgende giver han udtryk for, at det svækker tilliden, fordi det skaber loyalitetsproblemer.

Udmeldingen fra Martin Henriksen kommer, efter han har læst en artikel om samme. En artikel skrevet af debattøren og Stram Kurs-medlemmet Uve Max Jensen på mediet Document.dk.

Martin Henriksens opslag og deling af ovennævnte artikel bliver kritiseret af Djøf, en faglig organisation for akademikere og studerende:

»Jeg synes, Martin Henriksen som politiker skal blande sig uden om, hvilket statsborgerskab folk har, og hvor de arbejder. Jeg kan ikke se, hvordan etnicitet er afgørende for, om man kan træffe uvildige beslutninger. Vi har et neutralt embedsværk i Danmark, og har Martin Henriksen eksempler og dokumentation på usaglige vurderinger, må han fremlægge dem,« siger Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig.

De giver Martin Henriksen dog ikke meget for. Han er fast besluttet på, at statsborgerskab har en afgørende betydning for ens dømmekraft.

'Ens statsborgerskab siger noget om, hvor ens loyalitet ligger,' skriver Martin Henriksen blandt andet i et opfølgende opslag.

Men faktisk har den unge kvindelige jurist, Martin Henriksen langer ud efter, både dansk og afghansk statsborgerskab.

For Martin Henriksen er det dog altafgørende, at juristen har andet end dansk statsborgerskab.