Danmark bakker op om at opgradere Palæstinas FN-status.

Danmark bakker nu officielt op om at tildele Palæstina status af observatørstat i FN.

Det bekræfter Udenrigsministeriet over for Berlingske Nyhedsbureau.

Torsdag kommer Palæstina-resolutionen til afstemning i FNs Generalforsamling i New York, og her vil Danmark altså vende tommelfingeren opad til fordel for en opgradering af palæstinensernes status. Det samme gør Frankrig og Schweiz, mens briterne ventes at stemme blankt og tyskerne nej.

Den danske regering har ellers tidligere gjort det klart, at den først ville tage stilling til afstemningen lige op til, at den skal finde sted. Men nu har regeringen altså truffet en beslutning.

Det kan skyldes det pres, den danske regering har oplevet fra flere sider forud for afstemningen. De nordiske søsterpartier i Sverige og Norge har ifølge Berlingske forsøgt at få danskerne til at bakke op om det palæstinensiske ønske om at komme et skridt nærmere magtcentret i FN. Til gengæld har USA ifølge Berlingske advaret Danmark advaret mod at stemme for en opgradering af palæstinensernes status i FN.

Opgraderingen vil betyde, at palæstinenserne kan indbringe Israel for Den Internationale Straffedomstol i Haag, ligesom palæstinenserne vil få taleret i FNs Generalforsamling, men landet får ikke stemmeret i FN. Israel har fordømt afstemningen og siger, at et ja vil få store og negative konsekvenserne for fredsprocessen i Mellemøsten.

Afstemningen forventes at falde ud til Palæstinensernes fordel.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.