Seks millioner kroner er på vej til FNs humanitære fond for de palæstinensiske områder efter urolighederne mellem Israel og Hamas. Lige nu opretholdes en skrøbelig våbenhvile.

Der er akut behov for nødhjælp i Gaza efter konflikten mellem Israel og Hamas i Gazastriben.

Onsdag aften blev en våbenhvile indgået mellem de to parter, og det har fået udviklingsminister Christian Friis Bach (R) til at sende seks millioner nødhjælpskroner til Gaza.

- Situationen for den palæstinensiske befolkning var allerede før krisen meget vanskelig. Med våbenhvilen kan vi nu få mere hjælp frem samt vurdere behovene for de kommende måneder. Jeg har derfor i dag besluttet at give et bidrag til Gaza på seks millioner kroner. Med pengene bidrager vi til, at FN kan imødegå de mest akutte humanitære behov i Gaza, siger udviklingsministeren.

Foruden de seks millioner til FNs humanitære fond for de palæstinensiske områder, har regeringen sendt 1,33 millioner kroner til Dansk Røde Kors, Red Barnet og Folkekirkens Nødhjælp, som alle har igangværende humanitære projekter i Gaza.

Om nødhjælpsorganisationerne får ro til at arbejde i området afhænger af, om våbenhvilen holder.

Hamas har fredag anklaget Israel for at have brudt våbenhvilen, efter at en palæstinensisk mand er blevet dræbt og ni andre er såret af israelske soldater ved grænsen til Gaza.

Det har også fået den palæstinensiske udenrigsminister, Riad Malki, til at udtale, at Israel har »klart overtrådt« våbenhvilen, og at en sådan episode »ikke må gentages«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.