Danmark tør ikke at udlevere fange til de afghanske myndigheder i Helmand, hvorfor forsvarsministeren overvejer at overdrage fangen til et fængsel i en anden provins.

Danske fangeoverdragelser til afsoningsfængslet NDS i Lashkar Gah i Helmand-provinsen er i øjeblikket suspenderet på grund af advarsler om mishandling fra de britiske myndigheder. Derfor forsøger Danmark nu at få fanget overdraget til et fængsel i en anden provins, skriver Information.

- I den forbindelse undersøges mulighederne for at indgå en tillægsaftale til den dansk-afghanske bilaterale aftale om overdragelser af tilbageholdte til afghanske myndigheder med det sigte at gøre det muligt for de danske styrker at overdrage personer, der er blevet tilbageholdt i en given provins til en afghansk facilitet i en anden provins, skriver forsvarsminister Nick Hækkerup (S) i et notat til Folketingets forsvarsudvalg ifølge Information.

Baseret på interviews med i alt 635 afghanske fanger har FN i en ny rapport vurderet, at 326 af dem er blevet mishandlet, og de dystre tal har fået blandt andet Enhedslisten til at kræve, at al udlevering af fanger fra de danske styrker i Afghanistan til lokal varetægt øjeblikkeligt indstilles.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.