Med såkaldte innovationscentre i Sydkorea, Brasilien og Indien skal Danmark tiltrække ny viden og styrke eksporten, siger ministre.

I løbet af det kommende år vil Danmark åbne tre nye innovationscentre ude i verden, der skal hjælpe de danske virksomheder på et stadig mere globalt marked samt øge vores eksport til udlandet. Det oplyser Udenrigsministeriet.

De nye innovationscentre bliver placeret i byerne Seoul, São Paulo og Bangalore, og dermed fordobler regeringen antallet af internationale innovationscentre. I forvejen ligger der således centre i Silicon Valley, Shanghai og München.

- For en lille, åben økonomi som den danske er det afgørende at være til stede lokalt i verdens førende forsknings-, uddannelses- og innovationsmiljøer, forklarer uddannelsesminister Morten Østergård (R) i en pressemeddelelse.

- De nye centre i Sydkorea, Brasilien og Indien skal tiltrække ny viden, talenter og investeringer samt styrke eksport og konkurrenceevne til gavn for vækst og beskæftigelse i Danmark, uddyber han.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) understreger, at innovationscentrene vil gavne de danske virksomheder på nye og centrale vækstmarkeder.

- Vores virksomheder får via centrene adgang til at lave partnerskaber i internationale innovationsmiljøer. Gennem viden gør vi danske virksomheder mere konkurrencedygtige og hjælper dem med at udvikle løsninger til vækstmarkederne, forklarer hun.

De nye innovationscentre bliver etableret løbende i 2013 i et samarbejde mellem Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse og Udenrigsministeriet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.