____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det var en af de vigtigste afhøringer, Skattesagskommissionen tog fat på i dag. Nemlig afhøringen af Peter Arnfeldt, den spindoktor som er mistænkt for at lække redegørelsen i Thornings skattesag. Ekstra Bladet har hævdet, at han tilbød dem afgørelsen, og det forklarede journalist Jan Kjærgaard i går.

Peter Arnfeldt fortalte inden middag bl.a. kommissionen, at Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgard bad Arnfeldt om at vente lidt med lanceringen af historien om en særlig konto til ekstra indbetaling af skat, og at daværende minister Troels Lund Poulsen kendte til aftalen.

Læs også: Til gengæld afviste Arnfeldt, at det var hans idé at koble Helle Thorning og Villy Søvndal på historien, således at det fremgik, at de to ikke ville benytte sig af kontoen. Det var ellers ifølge journalisten et aftalt setup, som spindoktoren angiveligt også kvitterede for.

Arnfeldt afviser også adskillige punkter fra de notater, Jan Kjærgaard tog af samtalerne mellem spindoktoren og journalisten.

- Jeg har aldrig sagt at Helle ikke er clean. Sådan snakker jeg slet ikke, siger Arnfeldt.

- Jeg kan overhovedet ikke genkende noget i Jan Kjærgards noter som jeg skulle have sagt, siger Peter Arnfeldt.

Vedrørende afgørelsen i Helle Thorning-Schmidts skattesag erkender Peter Arnfeldt, at han havde afgørelsen. Han fik den den 16. september for at forberede presseberedskabet i sagen. Dagen efter makulerede han dem, fortæller han.

Han kan ikke huske, om han talte med BT i den periode.Se livebloggen her:(Mobilbruger? Klik her for at se livebloggen.)

På forhånd var det meldt ud, at Peter Arnfeldt vil benægte stort set alle de påstande, Jan Kjærgaard er fremkommet med i Undersøgelseskommissionen. Det havde hans forsvarer, advokat Henrik Stagetorn, aflyst.

- Ja, han vil benægte at de har talt om de ni sider eller talt om at lække noget som helst, sagde han.

Hvordan vil han så forklare de lange telefonsamtaler?

- Han benægter ikke at de har talt i telefon. Men hvad de har talt om, det får I at vide i morgen, sagde Henrik Stagetorn altså inden dagens afhøringerne.

Samtidig siger juraeksperter, at Ekstra Bladets dokumentation ikke er meget værd. Jan Kjærgaards håndskrevne båndudskrifter fra en række telefonsamtaler, han havde med Arnfeldt - kan ikke bruges som bevis, vurderer juraprofessor Eva Smith fra Københavns Universitet.

 - De beviser ikke noget som helst. Han kunne i princippet selv have skrevet dem og bare sagt, at det var båndudskrifter. Man kan jo ikke se, at det er udskrifter af et bånd. Jeg tror ikke, at kommissionen vil tillægge båndudskrifterne nogen betydning. De vil tillægge vidneudsagnet den betydning, de nu synes, det skal have, siger Eva Smith til Berlingske Nyhedsbureau.