Selvom landets topchefer varsler flere fyringsrunder i det nye år, tror finansminister Bjarne Corydon på, at der kommer gang i væksten i anden halvdel af 2013.

Der er udsigt til fyringer i 2013, mener over en tredjedel af 679 adspurgte danske topchefer i en ny undersøgelse. Alligevel er finansminister Bjarne Corydon (S) optimistisk omkring væksten i Danmark.

- Vi har på intet tidspunkt sagt, at krisen forsvinder med et trylleslag, eller det bliver nemt at komme fri af den. Men vi mener, at der er grund til at tro på, at væksten kommer tilbage i anden halvdel i år på grund af regeringens mange initiativer, der skubber på væksten og sikrer over 20.000 personer et job, som ellers ikke ville have det, siger han til Berlingske Nyhedsbureau, dog med ét forbehold:

- Men for at vendingen for alvor kan få fat i dansk økonomi, er det selvfølgelig en forudsætning, at også europæisk økonomi igen kommer på fode, lyder det fra ministeren.

Undersøgelsen blandt topcheferne er lavet af Greens Analyseinstitut for Dagbladet Børsen, og her forventer 35 procent af cheferne at skulle skære i antallet af ansatte de kommende måneder. Kun 17 procent mener at skulle ansætte nye medarbejdere.

Krisen har allerede kostet 70.000 job i industrien, og den nye konjunkturundersøgelse viser ifølge avisen, at der er fyringer på vej i industrien, engros- og detailhandlen, hvilket betyder, at ledigheden vil fortsætte med at stige langt ind i det nye år.

Tallene bekymrer tidligere overvismand og professor ved Aarhus Universitet Torben M. Andersen.

- Det tegner et dystert billede. Det så selvfølgeligt værre ud, da finanskrisen satte ind, men de sidste tal her er jo ikke i den rigtige retning, og der er ikke noget, der understøtter et optimistisk billede, siger han til Børsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.