Salget af dele af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs er gået helt efter bogen.

Sådan lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S), der nu får en klagesag på halsen fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF).

DF-formanden agter at klage til Folketingets øverste ledelse, Præsidiet, over at Corydon ikke vil oplyse om alternative bud på det danske energiselskab.

I bogen »Det bedste bud«, der udkom i sidste måned, hævdes det blandt andet, at pensionsselskabet ATP gav et bud på selskabet, som matchede buddet fra Goldman Sachs.

Thulesen Dahl mener, at Corydon har pligt til at oplyse om alle bud, der blev indgivet i forbindelse med salgsprocessen.

Men sådan spiller klaveret ikke, lyder det fra finansministeren, der henviser til, at salgsprocessen nødvendigvis måtte være omgærdet af fortrolighed.

»De, der har været inde og vise interesse for Dong Energy, har selvfølgelig en ret til at blive behandlet professionelt. Gør vi som finansministerium ikke det, kommer vi til at lave meget dårligere forretninger næste gang, vi står i en lignende situation, og det føler jeg ikke, at vi kan byde skatteyderne,« siger Bjarne Corydon i en skriftlig kommentar.

Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra finansministeren, men til DR Nyheder betoner han, at uvildige rådgivere har været inde over processen og »vurderet, at vi har taget det bedst mulige bud«.

Dermed gentager Corydon sit budskab fra sidste uges samråd om sagen, hvor han også slog fast, at buddet fra Goldman Sachs var det mest favorable.

Salget af Dong for 11 milliarder kroner blev gennemført i januar sidste år, og det medførte, at SF trak sig ud af regeringen.