Vi ses hos Clement. Mette Frederiksen. 31.januar 2016
Vi ses hos Clement. Mette Frederiksen. 31.januar 2016 Foto: DR tv

Bølgerne gik højt på DR2 søndag aften, da den socialdemokratiske formand, Mette Frederiksen, var på besøg i programmet 'Vi ses hos Clement' med Clement Kjersgaard som vært. Her var emnet flygtninge- og asylpolitik. Men det stjal ikke billedet.

Efterfølgende er interviewet blevet debatteret heftigt på sociale medier - blandt andet tonen, men også Clement Kjersgaards interviewteknik med mange afbrydelser er blevet påpeget flittigt.

Under selve interviewet mente Mette Frederiksen, at værten forsimplede emnerne - ligesom hun blev afbrudt flere gange.

Collage

Mandag har BT snakket med Clement Kjersgaard for at høre tv-værtens egen reaktion på interviewet og også på de mange kommentarer, som er fulgt i kølvandet.

'Dansk politik befinder sig i en brutal tid'
»De mange reaktioner på Twitter og Facebook afslører, at dansk politik befinder sig i en brutal tid. Det er vanskeligt for alle med de problemer, der er i forbindelse med den store flygtningestrøm, og det bringer stærke følelser i spil. Flygtninge- og asylspørgsmålet påvirker alt i øjeblikket,« siger Clement Kjersgaard, der ikke vil kommentere på det konkrete interview med Mette Frederiksen - en praksis han altid har haft i forhold til specifikke interviews.

Collage

Clement Kjersgaard har dog bemærket, at der har været en del reaktioner på interviewet med Mette Frederiksen på sociale medier. Men man skal tænke over, hvad og hvem der præcis skriver - specielt når det drejer sig om Twitter, mener Clement Kjersgaard.

»Man skal være klar over, at der på Twitter er rigtig mange journalister og mange partipolitikere. Og Twitter er ikke repræsentativ for den danske befolkning, men det er et godt sted, hvis man fra politisk side vil sætte en dagsorden,« siger Clement Kjersgaard.

RB Plus Virksomheder til Venstre: Drop asylannonce Jens Rohde an

Clements spørgeteknik
Mange af kommentarerne - specielt på Twitter - går på din spørgeteknik og det, at du afbryder meget. Hvad mener du om det?

»Jeg har lavet tv siden 2004, og hvis jeg stiller et spørgsmål, som jeg ikke får svar på, så stiller jeg det igen. Og jeg mener, det er fair, at jeg spørger, til jeg får et svar, og sådan har jeg gjort, siden jeg begyndte i 2004. Hvis jeg ville være elsket, så lavede jeg ikke det, jeg gør,« siger Clement Kjersgaard.

folketinget. valg af ny formand

Han ser en kedelig og generel tendens blandt nutidens politikere, som kan kobles sammen tv-værtens måde at gå til Mette Frederiksen i søndag aftens interview.

»Over de sidste år er der sket en acceleration i forhold til politikere, der fylder offentligheden med meningsløshed og bruger standard svar. Og det skal vi ikke lægge ører til på DR. Hvis man bare vil høre politikernes partilinie, så kan man gå på nettet og finde deres partiers pressemeddelelser,« siger Clement Kjersgaard og uddyber:

»Jeg vil gerne have mange seere, men ikke for en hver pris. Politikerne skal da have lov til at snakke om deres sommerferie og deres favorit bageopskrift, men det bliver bare ikke hos mig,« siger han.

piaod-soerenk

BT har kontaktet Mette Frederiksen for at få en kommentar til interviewet. Men Mette Frederiksen afviser, via Socialdemokraternes pressechef, at kommentere på interviewet.

Udvalg af kommentarer
Under og specielt efter interviewet med Mette Frederiksen har sociale medier som Twitter og Facebook været fulde med kommentarer til interviewet, som du kan finde her. Dem kan du se et udvalg af herunder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.