Lyt til artiklen

Lars Løkke Rasmussen lærte åbenbart ikke nok af den bilagssag, han stod i tilbage i 2008, siger den tidligere Venstre-minister Claus Hjort Frederiksen

Danmarks tidligere statsminister og nuværende statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen er endt i et politisk stormvejr efter sit virke som formand i miljøorganisationen The Global Green Growth Institute (GGGI). Gentagne rejser på første klasse og diæter, han havde glemt, han modtog, har bragt Venstre-formanden ud i det, der er blevet benævnt 'Bilagssag Version 2'.

Den første udspillede sig i sommeren 2008, hvor det kom frem, at Lars Løkke Rasmussen som både amtsborgmester og minister havde brændt offentlige kroner af på restaurantbesøg, hotelovernatninger, taxakørsel og cigaretter.Den burde han nok have lært af, vil nogen mene, og det gør blandt andre Venstres egen Claus Hjort Frederiksen. Mandag aften i det politiske magasin Q på TV2 News, erkendte han, at hans formand ikke have lært nok af den første bilagssag.

- Tilsyneladende ikke nok, vel. Men nu har han jo fået det med den store hammer. Mon ikke det bliver løst nu, sagde Claus Hjort Frederiksen, da han var gæst hos Henrik Qvortrup i Q.

Tilbage i 2008 beklagede Lars Løkke Rasmussen ellers den daværende bilagssag på åben skærm med ordene:

- Man kan mene meget om mig, men jeg er ikke så stor en idiot, at jeg ikke kan tage ved lære af de fejl, jeg har begået.

Det skete i et interview til TV2, og senere sagde han også følgende til Jyllands-Posten:

- Det er klart, at jeg selvfølgelig har lært at iagttage påpasselighed og omhyggelighed, også i detaljen. Djævlen ligger begravet i detaljen. Det har jeg lært, sagde Løkke dengang.

Men Claus Hjort Frederiksen bakker - begge sager til trods - stadig sin formand op.

- Jeg har dyb respekt for Lars og Lars' politiske indsats. Jeg mener - denne sag ufortalt - at han er en stor gevinst for Venstre. Han er og bliver en af de største politikere, vi har herhjemme, med et kæmpe overblik over det politiske. En mand, der har vist, at han kan levere store resultater. Det er for mig som Venstre-mand utroligt vigtigt. Så er det da meget, meget ærgerligt, at der kører det her rod i hans private forhold til Moderniseringsstyrelsen og Skat, sagde Claus Hjort Frederiksen mandag.