Christina Egelund, politisk og retsordfører, Liberal Alliance.
Christina Egelund, politisk og retsordfører, Liberal Alliance. Foto: Niels Ahlmann Olesen

Sofie Carsten Nielsen skrev i BT torsdag den 3. august, at hun ikke fatter, at DF vil give frihed til folkehetz, og at racismeparagraffen skal bevares. Det er noget vrøvl. Racismeparagraffen er en indskrænkelse af ytringsfriheden. En ytringsfrihed, jeg til hver en tid vil kæmpe og stå på mål for.

Ja. Racisme skal i alle sine afskygninger bekæmpes. I et åbent og demokratisk samfund bekæmper man afskyelige holdninger med modargumenter og ikke med forbud. Og selvfølgelig skal folk ikke have lov til at opfordre til drab på jøder, muslimer eller for den sags skyld kristne. Selvfølgelig skal vi sætte hårdt ind overfor hate crimes mod homoseksuelle, etniske minoriteter og folk med andre religioner. Men det har vi jo heldigvis andre love, der kan tage sig af.

Racismeparagraffen siger, at »Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af race, hudfarve eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.« Så når Sofie Carsten Nielsen skriver, at man uden racismeparagraffen frit vil kunne opfordre til drab på jøder, er det simpelthen forkert.

Vi hjælper ikke minoriteter ved at lade som om, at problemet ikke er der. Og racisme er i øvrigt ikke forbudt. Det er ikke ulovligt at være en idiot. Tanker er toldfrie i Danmark.

klodset venstre formulering Radikale: SF nærmer sig DF med ny u

I stedet for at have en racismeparagraf er det bedre at få de grimme holdninger frem i lyset, fremfor at de trives i mørket. For nej, racistiske holdninger forsvinder ikke af, at vi har et forbud. For som Sofie Carsten Nielsen selv skriver, er der racisme i Danmark – på trods af at vi har racismeparagraffen. Forbudsmedicinen virker tydeligvis ikke.

Kun ved hjælp af debat og modargumenter kan vi bekæmpe racisme i Danmark. Det er sådan, man gør i åbne, frie samfund, der tager de liberale frihedsrettigheder alvorligt. Det har altså ikke noget med konfirmandliberalisme at gøre.

DF-næstformand var vicepræsident i omstridt EU-fond

Sofie Carsten Nielsen skriver, at vi skal sætte spotlight på racisme, så vi kan få det op med roden. Men det er da en smule svært, når det er forbudt at ytre sig offentligt. Sofie Carsten-Nielsen elsker ytringsfrihed. Når ytringerne altså passer hende. Det er en klar indskrænkelse af ytringsfriheden.

Jeg kaster mig til hver en tid ind i debatten mod racisme. Men Liberal Alliances og min holdning er, at det skal gøres med modargumenter og ikke forbud.

SMS

Hitter på Facebook