Den nu tidligere udviklingsminister sendte sin opsigelse via en SMS til statsministeren og den radikale partileder.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og den radikale partileder, Margrethe Vestager (R), fik onsdag beskeden om, at Christian Friis Bach (R) ikke vil fortsætte som udviklingsminister.

»Det er en ganske frivillig beslutning, og den tager jeg ved først at sende en SMS til statsministeren og derefter til min partileder,« siger Christian Friis Bach ved et pressemøde i Udenrigsministeriet, hvor han orienterer offentligheden om sin afsked.

Christian Friis Bach fortæller, at han onsdag blev gjort bekendt med, at bestyrelsen i klimaorganisationen GGGI havde godkendt de rejseregler, som GGGI-formand Lars Løkke Rasmussen (V) er blevet kritiseret for at udnytte.

»I går eftermiddags, mens jeg var i Gaza, fik jeg en telefonopringning med en besked om, at de rejseregler, der er blevet brugt i GGGI, alligevel har været godkendt af bestyrelsen i GGGI i maj 2012, hvor jeg deltog. Og det er i strid med, hvad jeg gentagne gange har sagt,« siger han.

»Det er en alvorlig fejl. Det er en alvorlig sag. Det er mig, der videregiver oplysninger, derfor er et mit ansvar, og derfor trækker jeg mig,« siger den nu tidligere minister.

Christian Friis Bach fortæller desuden, at han er blevet misinformeret af embedsmænd i Udenrigsministeriet, men vil ikke forsøge at sende aben videre.

»Det ændrer jo ikke på, at det er mit ansvar. Jeg kunne have sat mig endnu grundigere ind i det. Det burde jeg have gjort. Jeg får en klar besked om, at reglerne ikke er godkendt. Det viderebringer jeg. Det er forkert. Det er mit ansvar, og derfor går jeg af som minister,« siger Christian Friis Bach.

Den radikale politiker fortsætter i Folketinget.