Er du i Berlin, eller ved du noget om sagen?  Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Det formodede terror-angreb, der fandt sted mandag aften i Berlin, har fået bølgerne til at gå højt blandt flere danske politikere.

De konservatives ordfører Rasmus Jarlov og den tidligere SF-politiker Özlem Cekic er havnet i stor diskussion på det sociale medie Twitter tirsdag. Det sker efter, at der mandag aften var en lastbil, der pløjede gennem et julemarked i Berlin. Indtil videre har 12 personer mistet livet, og mange mennesker er blevet sårede.

Endnu har politiet ikke meldt ud, hvad årsagen til den voldsomme episode er, men sagen efterforskes som terror. Og angrebet i Berlin har fået Rasmus Jarlov til tasterne, da han kritiserer de mennesker, der ikke sætter lighedstegn mellem terror og islam.

'Hvis man skriver, at terroren intet har med Islam og indvandring at gøre, mister man retten til at blive taget seriøst,' lyder det fra den konservative politiker. Og den melding har fået Özlem Cekic til at reagere.

'Dine udtalelser er graver grøfterne ligeså dybe som terroren. Ret din vrede det rigtige sted og ikke mod muslimer,' lyder det fra den tidligere SF-politiker. Rasmus Jarlov er dog ikke enig i det svar, og skriver tilbage, at det da er noget af en ligestilling. Samtidig spørger han Özlem Cekic, hvor mange der er døde på baggrund af hans Tweet.



'Du sætter befolkningsgrupper over for hinanden. Som dansker, muslim, kvinde, demokrat tager jeg afstand fra grøftegraver!' lyder svaret fra Özlem Cekic.

'Burde du så ikke som en begyndelse overveje at lade være med at beskylde mig for at være lige så skadelig som terroristerne?' skriver Rasmus Jarlov tilbage.

Det får Özlem Cekic til at give udtryk for, at hun er træt af, at både hun og andre muslimer bliver mistænkeliggjort, når terroren rammer et sted i verden.

'Tag ansvar,' lyder hendes sidste bemærkning til den konservative ordfører. Og de er ikke de eneste to, der diskuterer emnet flittigt, for Rasmus Jarlov har i den grad fået en diskussion sat i gang. Flere mener ikke, at man kan sætte lighedstegn mellem religion og terror, mens enkelte deler Rasmus Jarlovs holdning.

Berlin den 20. december.
Berlin den 20. december. Foto: MAURIZIO GAMBARINI
Vis mere

Berlin den 20. december.
Berlin den 20. december. Foto: MAURIZIO GAMBARINI
Vis mere