Dansk Folkepartis nestor, Mogens Camre, kan nu også skrive 'kommunalpolitiker' på cv'et.

Den 77-årige kontroversielle politikere har i forvejen siddet både i Folketinget og Europa parlamentet. Nu indtager han endnu en af demokratiets højborge, nemlig byrådet i Gladsaxe Kommune nord for København.

- Det bliver meget sjovt. Jeg har været igennem ganske mange valg i mit liv og dette føles ikke anderledes. Jeg glæder mig, siger Mogens Camre (DF).

Mogens Camre blev af Dansk Folkepartis medlemmer i Gladsaxe placeret på en 2. plads på partiet liste - foran den ene af partiets nuværende kandidater i byrådet, Klaus Kjær.

- Det er en stor sejr for os, at vi går 50 pct frem. Men hvor meget indflydelse vi får, vil afhænge af, hvor meget borgmesteren ønsker at samarbejde henover midten, siger Camre (DF).

Den socialdemokratiske borgmester, Karin Søjberg Holst (S) vandt selv et ekstra mandat til sit parti ved valget.

Men samtidig gik SF tre mandater tilbage og de to af dem er formodentlig gået til Enhedslisten.

- Det betyder, at det ikke lykkedes os i blå blok at få flertallet. Men Enhedslisten stemte imod budgetforliget i kommunen, så måske vil der blive områder, hvor borgmesteren ønsker et samarbejde med os, siger Camre (DF).

Han vil først og fremmest have fokus på det, han kalder 'at få en effektiv drift af kommunen'.

- Vi er den kommune, der har det største sygefravær. Det skyldes mange års slendrian og det skal vi have gjort noget ved, siger Camre.