Den tidligere S-formand i Køge Tommy Kamp slipper for at skulle i retten i den meget omtalte sag om bestikkelse. Men indehaverne af Cafe Vanilla i Køge mener langt fra, at Tommy kamp er renset.

Midt-og Vestsjælland Politi har valgt at droppe retssagen, hvor indehaverne af café Vanilla i Køge var tiltalt for at have forsøgt at bestikke Tommy Kamp med diverse middage og gaver mod, at han til gengæld hjalp med at skaffe cafeen en yderst attraktiv bevilling til udendørsservering på Køge Torv.

Men nu har cafe-indehavernes forsvarsadvokater overbevist anklagemyndigheden om, at de ikke kan dømmes for forsøg på bestikkelse, da de var fuldt klar over, at Tommy Kamp ikke reelt havde nogen politisk indflydelse over bevillingen i Køge. I stedet var de ofre for afpresning. Dermed vurderer Midt-og Vestsjælland, at hele sagen falder fra hinanden.

- Anklagemyndigheden har modtaget nye oplysninger i sagen som betyder, at straffesagen må falde bort. De to restauratører mener sig nu ikke snydt af den tidligere lokalpolitiker og kan derfor ikke længere erkende sig skyldige i forsøg på bestikkelse. Det vil derfor ikke være muligt at bevise, at der er foregået noget strafbart mellem de tre personer siger advokaturchef Morten Frederiksen.

Står fast på forklaring

Cafe-indehaver Murat Kitir afviser dog, at Tommy Kamp på nogen måder er renset, selv om han ikke kan dømmes for bedrageri eller bestikkelse.

- Vi står fast ved vores forklaring, som politiet også har fået. Vi vidste godt, at Tommy Kamp ikke direkte havde indflydelse til at give os den udendørsbevilling. Men vi gav ham gratis middage og forskellige gaver mod, at han ville bruge sit store netværk i Køge Byråd som en slags lobbyist for at vi kunne få bevillingen, og vi frygtede han ville vende sig mod os, hvis ikke vi forsatte med at betale ham i årevis, siger Murat Kitir.

Betalt lobbyist

BT er kommet i besiddelse af et brev fra café-indehavernes advokater Torben Bagge og Mikael Skjødt til anklagemyndigheden i Midt-og Vestsjællands Politi 22. april, hvor der redegøres for, at Tommy Kamp har begået afpresning.

- Vores klienter har været bekendt med at Tommy Kamp har og har haft et bredt bekendtskab i Køge herunder til personer i Køge kommune, især det politiske miljø og vores kliénter har været bekendt med at Tommy Kamp på denne måde eventuelt kunne påvirke de politiske beslutninger i Køge Kommune ( at han eventuelt som betalt lobbyist kunne fremme Deres ansøgning om udeservering), skriver advokaterne og fortsætter:

- Da Tommy Kamp efter klienternes opfattelse imidlertid forsatte med at kræve betalinger som angivet i forklaringerne følte klienterne sig presset til de forsatte betalinger idet de var bange for at Tommy Kamp ellers ville udnytte sin indflydelse til at forhindre den forsatte tilladelse idet disse alene blev givet for et år af gangen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.