Foto: Claus Fisker

Byrådsmedlem Inger Christensen har været i kontakt med Fredericia-borgmester Thomas Banke. Han er meget påvirket af situationen, fortæller hun.

Borgmester Thomas Banke (V) er dybt påvirket af mandagens mistillidsvotum i Fredericia Byråd.

Det fortæller byrådsmedlem Inger Nielsen (K), der tirsdag har været i kontakt med den sygemeldte borgmester, som af et enigt byråd er blevet opfordret til at træde tilbage.

- Thomas har det meget dårligt, både fysisk og psykisk. Han har store smerter efter sin tandoperation, og så er han naturligvis mærket af situationen i byrådet, siger Inger Nielsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Borgmester på afvænning

Venstres gruppeformand, Peder Hvejsel, fortalte tidligere på dagen, at han ikke har kunnet komme i kontakt med borgmesteren. Flere medier har også forgæves forsøgt at få Thomas Bankes kommentar til situationen, men der er ikke tale om, at han er gået i flyverskjul, understreger Inger Nielsen.

- Vi har en aftale med ham om, at han skal bruge tiden under sygemeldingen til at overveje sin fremtid. Han har brug for at restituere sig og gøre sin stilling op, siger K-politikeren.

Byrådet har mistet tilliden til Thomas Banke, efter at det er kommet frem, at han har brugt kommunens kontokort til private indkøb. Samtidig har borgmesteren erkendt, at han er blevet afhængig af morfin efter en tandoperation, noget som ifølge flere byrådsmedlemmer går ud over hans evne til at passe borgmesterhvervet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.