KØGE-SAGEN: Tommy Kamp beskyldes for at ville betale 25.000 for at få dømt lokalt byrådsmedlem for vold

Tommy Kamp, der leder Socialdemokraterne i Køge, er nu under anklage for at bruge grove metoder for at komme af med et lokalt medlem af Køge Byråd, der har meldt sig ud af partiet. I forvejen er Tommy Kamp under beskydning for at love den lokale Café Vanilla en udebevilling mod at han og vennen Henrik Sass Larsen kunne spise og drikke gratis på cafeen.Nu har byrådsmedlemmet Nils Gisli, der tidligere har siddet i byrådet for Socialdemokraterne, anmeldt Tommy Kamp til politiet.
- En bekendt ved navn Heinrich Weizer har fortalt mig, at Tommy Kamp har tilbudt ham 25.000 kroner, hvis Heinrich fik mig dømt i en påstået voldssag, siger Nils Gisli til B. T. Sammenstød i november

Sagen om vold daterer sig ifølge Gisli, til den sidste weekend i november, hvor han og Heinrich havde et sammenstød foran Club Burn i Køge. Nils Gisli fortæller, at han forsvarede en kvinde, der var faldet udenfor diskoteket, over for en pænt overrislet Heinrich Weizer, der var meget pågående overfor kvinden. På diskotekets video-overvågning har politiet senere konstateret, at det var Weizer og ikke Gisli, der var aggressiv.

- Det hele endte stille og roligt, og man kan endda se på videoovervågningen, at vi står og krammer hinanden tilsidst, siger Nils Gisli.

Overfor B. T. bekræfter lederen af Køge lokalpoliti, Preben Molin, at der har været en volds-anmeldelse, og at politiet har kigget på sagen. De har imidlertid afvist hele affæren som grundløs, siger Molin. Anmeldte alligevel

Men selvom Weizer sandsynligvis har vidst, at der ikke var noget at komme efter, valgte han alligevel at anmelde Nils Gisli. På en lydfil, som Nils Gisli optog på sin mobil, og som B. T. har hørt, siger Weizer, at han på et tidspunkt fik tilbudt penge af Tommy Kamp, så byrådsmedlemmet kunne blive miskrediteret.

- Hvis du får ham ( Nils Gisli. Red.) dømt, så får du 25.000 i kontanter af mig, siger Heinrich Weizer på lydfilen, der er optaget 11. april uden for Café Vanilla i Køge.

- Det kan ikke passe, at en politiker kan tillade sig den slags. Det er dybt krænkende, og jeg er ikke i tvivl om, at Tommy Kamp gør det for at skade mit virke og mit politiske arbejde, siger Nils Gisli, der indleverede anmeldelsen til Køge lokalpolitistation tirsdag d. 19 april. Smed ham ikke ud

Sidste år meldte Nils Gisli sig ud af Socialdemokraterne og partiets gruppe i Køge Byråd for at blive løsgænger.

Ifølge Gisli fordi han var stærkt utilfreds med Tommy Kamps 'alternative måde at lede Socialdemokraterne i Køge på.' Tommy Kamp siger til B. T., at Nils Gisli var tæt på at blive smidt ud, fordi han hverken passede sine møder eller læste sine papirer, og ikke kendte vores program, som Kamp udtrykker det.

- Jeg smed ham ikke ud, men jeg havde en snak med ham, fordi han havde lagt afstand til nogle af vores beslutninger på Facebook. Jeg sagde til ham: 'Så er vi nået til vejs ende, min dreng, siger Tommy Kamp, der blankt benægter, at han har tilbudt 25.000 kroner til Weizer for at få elimineret det frafaldne byrådsmedlem.

- Det bliver mere og mere surrealistisk. Og jeg har efterhånden hørt mange mærkelige ting om mig selv. Det er en fornærmelse, og svaret er selvfølgelig nej, det har jeg ikke gjort. Jeg kender ikke engang ham Heinrich. Har du aldrig mødt ham?

- Jo, det har jeg måske nok. Men kun helt tilfældigt, som jeg møder mange andre mennesker, man bare siger hej til. Han kom på Vanilla, som jeg selv gjorde dengang. siger Tommy Kamp til B. T.