Regeringen vil hæve hastighedsgrænsen for busser fra 80 til 100 kilometer i timen på motorveje.

Fremover skal busser, som opfylder en række særlige betingelser til sikkerhed og indretning, have lov at køre 100 kilometer i timen på motorveje i stedet for de i dag 80 kilometer i timen. Det mener justitsminister Morten Bødskov (S), som derfor netop har sendt et lovudkast om de såkaldte Tempo 100-busser i høring, og transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

Med lovforslaget imødekommer regeringen et ønske fra busvognmændenes brancheforening, fortæller justitsministeren.

- Vi skal løbende overveje, om vores hastighedsgrænser er tidssvarende. Men det skal selvfølgelig altid være sådan, at hensynet til færdselssikkerheden vægtes højt. Det er det afgørende for mig. I de senere år er det blevet mere sikkert at færdes på de danske veje. Samtidig er busserne blevet mere moderne og langt bedre udstyret. Derfor finder vi i Justitsministeriet og Transportministeriet det helt forsvarligt at hæve hastighedsgrænsen til 100 kilometer i timen for Tempo 100-busser. Herved lægger vi os på niveau med den hastighedsgrænse, der gælder i de fleste andre EU-lande, udtaler Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

Yderligere påpeger transportminister Henrik Dam Kristensen, at den ny hastighedsgrænse vil kunne være med til at forbedre buspassagerers mobilitet og styrke busselskabers konkurrenceevne i forhold til andre transportformer.

Transportministeren oplyser samtidig, at betingelserne til indretning og udstyr i busserne vil blive fastsat efter tysk forbillede.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.