Den tidligere profilerede kommentator skal ikke være bange for at mangle job

Den tidligere chefredaktør for Se & Hør og profilerede kommentator, Henrik Qvortrup, er lige nu en ombejlet herrer, trods beskyldninger om hans centrale rolle i Se & Hør-skandalen.

BT skriver onsdag, at Henrik Qvortrup er blevet taget af plakaten i forbindelse med en storstilet HR-messe, hvor han skulle have holdt tale for blandt andre personaleansvarlige under temaerne ’den engagerede medarbejder’ og ’den effektive organisation. 

Ifølge formanden for Dansk HR, Kim Staack Nielsen, der arrangerer messen, skete aflysningen på grund af bred kritik af Henrik Qvortrups deltagelse i lyset af de kritiske mediehistorier, som har været af den tidligere chefredaktørs rolle i Se & Hør-sagen.

Men det er langt fra alle, der vender Henrik Qvortrup ryggen. BT har været i kontakt med bookingbureauet StrongMind, som arrangerer foredrag med forskellige erhvervs-profiler, heriblandt Henrik Qvortrup.

Og interessen for Qvortrup er lige nu stor.

- Hans profil er yderst velbesøgt i disse dage, og vi har oplevet flere, som har ringet for at spørge ind til ham med henblik på foredrag. Efterspørgslen går dog på en lidt anden vinkling end det politiske liv, som han normalt oftest taler om. Nu er det især fordomme og Se & Hør-sagen, som folk gerne vil høre ham tale om, fortæller indehaver af StrongMind, Jonas Allentoft.

Ifølge Allentoft har man ingen etiske betænkeligheder ved at have Henrik Qvortrup i stalden.

- Så længe Qvortrup hverken er tiltalt eller dømt, så ændrer vi ikke praksis. Hele spørgsmålet om det så er etisk rigtig eller forkert at booke ham må være en diskussion, kunderne tager med sig selv. Vi synes ikke det er forkert. Han er ikke dømt for noget, og han er stadig dygtig til det, vi bruger ham til, siger Jonas Allentoft.

Han fortæller, at Qvortrup lige nu deler vandende.

- Han er blevet booket efter Se & Hør-sagen har været fremme, og der er også nogen, som har ophævet kontrakten, siger Allentoft, der ikke ønsker at sætte tal på.